Annonce
Varde

Sdr. Malle køber tidligere frysehus af Flensted

Sdr. Malle Maskinstation overtager et af Flensteds tidligere frysehuse. Til venstre er Jørgen Østergaard, administrerende direktør for Flensted, og til højre ses Christian Gram, der er medejer af Sdr. Malle A/S. Foto: Chresten Bergh

Flensted har bygget nyt frysehus og stod med en tom bygning ved Gårde. De har nu solgt det til Sdr. Malle.

Annonce

Hesselho: Der er mange rækker reoler i det store lagerlokale. De helt tomme, men mærkaterne på reolerne afslører, at det har været et tidligere Flensted-frysehus. Både m/ barbecue, løgblanding og røsti, står der blandt andet på mærkaterne.

Der er koldt i lokalet, og det er ved at være et år siden, at Flensted tømte lageret og slukkede for køleanlægget.

Christian Gram er ejer af Sdr. Malle A/S, der har købt bygningen. Han har allerede haft tre mand afsat i en uge for at skille reolerne ad i et af de andre lagerlokaler, så der er vel to ugers arbejde mere for at få skilt resten ad. De skal sælges på netauktion sammen med nogle kompressorer, som han heller ikke har brug for. Næste projekt bliver at få lavet en port, så maskinerne kan køre ind og ud.

Noget bliver udlejet

Frysehuset indeholder også cirka 300 kvadratmeter med vareindlevering, kontorer, badeværelser og omklædning.

Denne del har Sdr. Malle A/S ikke brug for, så Christian Gram leder efter en lejer. Han mener, det eksempelvis kunne være en tømrer eller en murer. Der er stadig møbler som eksempelvis skrivebord og stole i lokalerne. Christian Gram mente, at Flensted lige så godt kunne lade det blive, da en ny lejer måske kan bruge det.

Også en del af de 2000 kvadratmeter store lagerhaller vil blive udlejet.

Jørgen Østergaard, til venstre, administrerende direktør for Flensted, fortæller, at frysehuset var en vigtig frostkapacitet, da Flensted overtog det i 1991. I det er det umoderne som frysehus, og derfor vil Christian Gram, til højre, i stedet have store maskiner i bygningerne. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Blevet umoderne

Flensted har bygget et nyt frysehus. Og frysehuset i Hesselho tæt på Gårde var blevet umoderne. Det brugte simpelthen for meget strøm, forklarer administrerende direktør Jørgen Østergaard.

Derfor kunne det heller ikke blive solgt som frysehus til en anden fødevarevirksomhed. De ville stå med samme problem.

Jørgen Østergaard og Christian Gram kender hinanden, og det var ved en privat snak, at Jørgen Østergaard foreslog Christian Gram, at han kunne købe. Efter lidt betænkningstid sagde han ja.

De lave bygninger til venstre vil Sdr. Malle A/S gerne leje ud. Det er de høje lagerbygninger, der er interessant for virksomheden, der driver maskinstation samt entreprenør- og vognmandsforretning. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Færre lejemål

Sdr. Malle A/S er i dag både en entreprenørvirksomhed, en maskinstation og en vognmandsforretning. Virksomheden har været i vækst, fordi det opkøbte Tistrup Maskinstation i 2010, Ølgod Maskinstation i 2012 og BJP Entreprenør og Vognmandsforretning i 2013.

Sdr. Malle A/S har et lejemål i Tistrup, men det er ved at ophøre. Det er den del af virksomheden, der først flytter til Gårde. Men generelt har Sdr. Malle A/S efterhånden mange lejemål, og Christian Gram håber, at købet af det tidligere kølehus kan betyde, at et eller flere af de andre lejemål kan opsiges.

- Jørgen slipper af med noget, og jeg gældsætter mig lidt, smiler Christian Gram.

Porten bag Jørgen Østergaard og Christian Gram er ny. Endnu en port er på vej, så bygningen kan bruges til sit nye formål. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce