Annonce
Billund

Sdr. Omme Børnehave bygges om for 8,5 millioner kroner: Slut med toiletter otte steder og mange små rum

Leder Bodil Sparvath glæder sig over, at Sdr. Omme Børnehave nu er på budgettet og i 2021-22 skal bygges om for 8,5 millioner kroner. Arkivfoto
Sdr. Omme Børnehave er 47 år og udbygget flere gange. Nu står en renovering til 8,5 millioner for døren.

Sdr. Omme: Om et par år er det slut med smalle gange og masser af små rum i Sdr. Omme Børnehave. Børnehaven skal i 2021-22 bygges om for 8,5 millioner kroner. Det er en del af det budgetforlig, politikerne netop har indgået, og i børnehaven i skovkanten i Sdr. Omme er de glade.

- Vi glæder os helt vildt. Nu skal vi rundt og se på byggerier, der kan inspirere os, så vi kan lave en liste over det, vi gerne vil have og det, vi ikke har brug for, siger leder Bodil Sparvath.

Hun regner med at tage på tur til kommunens egne nye storbørnehaver og også udenbys børnehaver.

- Sdr. Omme Børnehave er en institution i lokalsamfundet. Der er kun os, og vi skal kunne det hele og dække bredt både ude og inde, siger hun.

Annonce

Pumper i kælderen

To pimper kører i døgndrift i kælderen under Sdr. Omme Børnehave, da kælderen ellers vil være fyldt op med grundvand.

Det skyldes at grundvandet står meget højt.

Mange af de tekniske installationer er i kælderen.

Toiletter otte steder

Sdr. Omme Børnehave er fra 1973 og har fået bygget til ad fire omgange.

- Børnehaven er i dag nedslidt og utidssvarende i forhold til, hvordan vi driver børnehave i dag, siger Bodil Sparvath og peger blandt andet på de smalle gange og de mange toiletter.

- Vi har toiletter otte forskellige steder i huset. Små børn har brug for voksne, der kan hjælpe dem, når de skal på toilettet, og det kræver mange medarbejderressourcer at hjælpe børnene. Indimellem må de stå i kø, når vi er nødt til at samle dem på få toiletter. Der er vi udfordret i dag, siger Bodil Sparvath.

Børnehaven har også mange små rum.

- Det har sine fordele, fordi man kan lave små grupper. Men igen: Det kræver mange medarbejdere, siger Bodil Sparvath.

Børnehaven har fuld bespisning og vil fortsætte med det. Derfor skal køkkenet også opdateres.

60-80 børn

Sdr. Omme Børnehave har lige nu cirka 60 børn og har plads til 80.

- I 2016 blev der kun født 16 børn i Sdr. Omme, og det mærker vi så tre år efter. Men nu stiger børnetallet de kommende år, siger Bodil Sparvath.

I 2017 blev der ifølge Bodil Sparvath født cirka 22 børn i Sdr. Omme og i 2018 30 børn, og børnehaven har dermed udsigt til at få fuldt hus igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce