Annonce
Navne

SDU tilknytter skotsk professor

John Eugenio Coia er dansk gift og har to voksne børn, som bor i henholdsvis Skotland og USA. Foto: Syddansk Universitet.
Annonce

Esbjerg: John Eugenio Coia er fra 1. september udnævnt til klinisk professor i klinisk mikrobiologi på Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet, sideløbende med at han er ansat som konstitueret ledende overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

John Eugenio Coias forskning koncentrerer sig om klinisk mikrobiologi, der favner en række områder som optimering af diagnostik og behandling af infektionssygdomme, forebyggelse af hospitalsinfektioner og multiresistente bakterier. Derudover er udvikling af metoder til molekylær diagnostik et væsentligt element i John Eugenio Coias forskning.

Et af hans seneste forskningsprojekter om forekomsten af multiresistente bakterier på danske hospitaler og tiltag, der kan forebygge yderligere spredning, er blevet udgivet i det anerkendte medicinske tidsskrift, Eurosurveillance.

John Eugenio Coia, der er uddannet fra Glasgows Universitet i 1984, skiftede i 2018 de skotske rammer ud med en stilling som specialansvarlig overlæge indenfor klinisk mikrobiologi på SVS, hvor han senere konstitueret ledende overlæge for Klinisk Diagnostisk Afdeling og er nu professor samme sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Annonce