Annonce
Kolding

Se alle billederne: 72-årige Finn sprang ud for første gang i 4000 meters højde

Nede på jorden igen. Fra flyet lettede med Finn Juhl og Mads Riber ombord, gik der blot 15 minutter, før de igen havde støvlerne plantet i græsset ved Kolding Lufthavn. Foto: Morten Pape
Finn Juhl fik et faldskærmsudspring i fødselsdagsgave af sin hustru, og den gave blev indløst, da der i påsken var faldskærmsstævne ved Kolding Lufthavn.
Annonce

Kolding: Da flyet nåede 4000 meters højde, hoppede Finn Juhl ud. Nede på jorden stod hans hustru, børn og børnebørn og fulgte med på græsplænen ved Kolding Lufthavn.

Det var 72-årige Finn Juhl første spring med faldskærm. Springet var en gave, han fik af hustruen Margit, da han fyldte rundt sidste gang.

- Han har tit talt om at prøve, men jeg vidste, at han ikke selv ville få sig snøvlet sammen til det, fortæller Margit.

Altså købte hun et såkaldt tandemspring til sin mand. Pris: 2300 kroner. Og påskedag blev han koblet sammen med erfarne Mads Riber, der efter 19 år har næsten 1200 spring i rygsækken. 200 af dem er tandemspring.

- For mig er det fantastisk at give sådan en oplevelse til et andet menneske, fortæller han om at tandemspring, hvor han tager ansvaret for at bringe folk sikkert ned igen, efter at de har forladt flyet i fire kilometers højde.

Påskestævne

Søndag sluttede årets store påskestævne hos faldskærmsklubben Skydive2000, der holder til på Kolding Lufthavn.

Skydive2000 er den sydligste faldskærmsklub i Danmark. Den har 80 medlemmer og har plads til flere. Der springes hver onsdag og hver anden weekend.

Man kan læse mere om klubben på www.skydive2000.dk

Annonce

Venteliste på at springe

Egentlig ville han springe i fjor, men da var vejret ikke godt. Denne påske, hvor vejret til gengæld var perfekt og hele familien samlet, da greb Finn spontant telefonen og ringede til faldskærmsklubben ved Kolding.

- Jeg spurgte om de sprang her i påsken, og svaret var, at de lavede ikke andet, fortæller Finn.

Påsken er nemlig tidspunktet, hvor Skydive2000 er vært for det årlige stævne på Kolding Lufthavn, hvor klubben holder til. I fjor sneede det, men i år var vejret helt perfekt til at hoppe i faldskærm. Så det har deltagerne gjort i stor stil de seneste fire dage.

- Vi har haft venteliste på at komme op og springe, så det har været perfekt for os, fortæller Mads Riber, inden han giver Finn alle instruktioner før deres fælles spring.

- Jeg har lidt sommerfugle i maven, men ellers er alt, som det skal være, fortæller Finn, inden han lyner dragten op og skriver under på, at han har fået instruktion i al udstyr, og hvordan springet skal forløbe.

Kasketten og alt andet overflødigt overlader han til datteren Helle, men brillerne beholder han og får et sæt ekstra spændt udenpå, så hans egne ikke blæser væk.

Annonce

Sikker landing

Og så er det ellers ind i flyet og op. I en rasende fart bliver flyet blot til en prik på himlen, og til slut kan man slet ikke se det mere. Hele Juhl-familien kigger opad, og pludselig dukker Finn ud af den blå luft. De kan se han vinker, og da han kommer længere ned, kan de også høre hans begejstrede råb.

- Det var fantastisk. Simpelthen, fortæller han efter den vellykkede landing.

Hele familien er klar med et kram. Og datten Helle konstaterer med et smil:

- Men det var også godt, vi fik dig ned igen.

- Jeg havde selv talt om at springe i faldskærm, men jeg blev godt nok lidt overrasket, da jeg fik gavekortet af min hustru, forklarede Finn Juhl, før han lettede. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce