Annonce
Kolding

Se alle billederne: 72-årige Finn sprang ud for første gang i 4000 meters højde

Nede på jorden igen. Fra flyet lettede med Finn Juhl og Mads Riber ombord, gik der blot 15 minutter, før de igen havde støvlerne plantet i græsset ved Kolding Lufthavn. Foto: Morten Pape
Finn Juhl fik et faldskærmsudspring i fødselsdagsgave af sin hustru, og den gave blev indløst, da der i påsken var faldskærmsstævne ved Kolding Lufthavn.

Kolding: Da flyet nåede 4000 meters højde, hoppede Finn Juhl ud. Nede på jorden stod hans hustru, børn og børnebørn og fulgte med på græsplænen ved Kolding Lufthavn.

Det var 72-årige Finn Juhl første spring med faldskærm. Springet var en gave, han fik af hustruen Margit, da han fyldte rundt sidste gang.

- Han har tit talt om at prøve, men jeg vidste, at han ikke selv ville få sig snøvlet sammen til det, fortæller Margit.

Altså købte hun et såkaldt tandemspring til sin mand. Pris: 2300 kroner. Og påskedag blev han koblet sammen med erfarne Mads Riber, der efter 19 år har næsten 1200 spring i rygsækken. 200 af dem er tandemspring.

- For mig er det fantastisk at give sådan en oplevelse til et andet menneske, fortæller han om at tandemspring, hvor han tager ansvaret for at bringe folk sikkert ned igen, efter at de har forladt flyet i fire kilometers højde.

Annonce

Påskestævne

Søndag sluttede årets store påskestævne hos faldskærmsklubben Skydive2000, der holder til på Kolding Lufthavn.

Skydive2000 er den sydligste faldskærmsklub i Danmark. Den har 80 medlemmer og har plads til flere. Der springes hver onsdag og hver anden weekend.

Man kan læse mere om klubben på www.skydive2000.dk

Venteliste på at springe

Egentlig ville han springe i fjor, men da var vejret ikke godt. Denne påske, hvor vejret til gengæld var perfekt og hele familien samlet, da greb Finn spontant telefonen og ringede til faldskærmsklubben ved Kolding.

- Jeg spurgte om de sprang her i påsken, og svaret var, at de lavede ikke andet, fortæller Finn.

Påsken er nemlig tidspunktet, hvor Skydive2000 er vært for det årlige stævne på Kolding Lufthavn, hvor klubben holder til. I fjor sneede det, men i år var vejret helt perfekt til at hoppe i faldskærm. Så det har deltagerne gjort i stor stil de seneste fire dage.

- Vi har haft venteliste på at komme op og springe, så det har været perfekt for os, fortæller Mads Riber, inden han giver Finn alle instruktioner før deres fælles spring.

- Jeg har lidt sommerfugle i maven, men ellers er alt, som det skal være, fortæller Finn, inden han lyner dragten op og skriver under på, at han har fået instruktion i al udstyr, og hvordan springet skal forløbe.

Kasketten og alt andet overflødigt overlader han til datteren Helle, men brillerne beholder han og får et sæt ekstra spændt udenpå, så hans egne ikke blæser væk.

Sikker landing

Og så er det ellers ind i flyet og op. I en rasende fart bliver flyet blot til en prik på himlen, og til slut kan man slet ikke se det mere. Hele Juhl-familien kigger opad, og pludselig dukker Finn ud af den blå luft. De kan se han vinker, og da han kommer længere ned, kan de også høre hans begejstrede råb.

- Det var fantastisk. Simpelthen, fortæller han efter den vellykkede landing.

Hele familien er klar med et kram. Og datten Helle konstaterer med et smil:

- Men det var også godt, vi fik dig ned igen.

- Jeg havde selv talt om at springe i faldskærm, men jeg blev godt nok lidt overrasket, da jeg fik gavekortet af min hustru, forklarede Finn Juhl, før han lettede. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce