Annonce
Sønderjylland

Se alle gæsterne: I silende regn fik dronningen gæster på Gråsten Slot

Dronning Margrethe ankom sammen med sin lillesøster prinsesse Benedikte til omegnsreceptionen, som begyndte i slotskirken på Gråsten Slot. Foto: Timo Battefeld
Uanset om gæsterne var erfarne i det kongelige selskab eller debutanter, så glædede de sig til en hyggelig aften med masser af snak og koncert med Sønderjysk Pigekor.

Gråsten: Det er lige før, man kan kalde det en tradition.

At når dronningen holder omegnsreception på Gråsten Slot, så kan man være sikker på, at det regner.

Det gjorde det ved den sidste reception for seks år siden, og det gjorde det også ved årets reception tirsdag aften. Det så ellers godt ud med solskin indtil få minutter før gæsterne skulle ankomme. Da trak kulsorte skyer ind over det hvide slot og sendte kaskader af regn ned over slotspladsen, hvor gæsterne kom småløbende med paraplyer og skyndte sig ind i tørvejret i slotskirken.

Annonce

Chefredaktør på Flensborg Avis, Jørgen Møllekær, havde ingen paraply og måtte derfor trække sin jakke op og rundt om hovedet, så man næsten ikke kunne genkende ham. Formand for Bitten og Mads Clausens Fond, Peter Mads Clausen, måtte også tage sin habitjakke i brug for at skærme sig mod regnen, og en for os ukendt dame brugte et stykke gult plastik til at beskytte håret og tøjet mod regnen.

Sad og ventede i bilen

Så var der nogen, som havde mere is i maven og valgte at se tiden an. Som Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) og hans hustru Vivian Andresen, som formåede at komme mellem to byger og dermed kunne tage det helt stille og roligt.

- Vi sad i bilen og ventede på, at det skulle stoppe, sagde han med et smil.

Borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen (V) og hans hustru Vivian kunne komme gående med et smil og uden paraplyer, da de havde siddet og ventet i bilen på, at regnen skulle stoppe. Foto: Timo Battefeld

Han havde ikke længere tal på, hvor mange receptioner han havde været med til med dronningen som vært. Senest var for mindre end en måned siden i anledning af fejringen af 100-året for Genforeningen. Men det er noget særligt at blive inviteret til reception på Gråsten Slot.

Dronning Margreteh og prinsesse Benedikte. Foto: Timo Battefeld

- Det er jo primært et sted, man normalt kun ser udefra, så det er enestående at få lov til at se det indefra. Om man kommer til at tale med dronningen, ved man jo ikke, men receptionen er altid en god anledning til at netværke og få en snak med dem, man ikke ser så tit, sagde han.

Hans kone Vivian Andresen glædede sig ligesom sin mand til at se slottet indefra igen.

- Som barn kom jeg meget på rideskolen, hvor kongefamilien havde deres heste. Så det er lidt særligt at komme lidt tættere på nu og kan se det hele indefra, sagde hun.

Annonce

Spændende aften for debutanter

Mens borgmesterparret fra Aabenraa havde prøvet at være i det kongelige selskab en del gange, så var det første gang for sygehusdirektør for Sygehus Sønderjylland, Peter Fosgrau og hans kone Vibeke Sjøgren.

- Det er da spændende at være med til. Vi glæder os til at opleve det hele og se, hvad der kommer til at ske. Det er lidt højtideligt og spændende, sagde parret, inden de skyndte sig ind i slotskirken.

Direktør for Sygehus Sønderjylland, Peter Fosgrau og hans kone Vibeke Sjøgren var for første gang inviteret med til omegnsreceptionen på Gråsten Slot. De var spændte på, hvad der ville ske sådan en aften og glædede sig til oplevelsen. Foto: Timo Battefeld

Her begyndte receptionen nemlig med en koncert med Sønderjysk Pigekor og en velkomst ved dronning Margrethe, hvor hun ikke lagde skjul på, at hun havde glædet sig til receptionen og koncerten med pigekoret.

- Det var nemlig en gave til min 80 års fødselsdag, og jeg håber, at vi sammen vil nyde pigekoret, sagde dronningen.

Peter Mads Clausen fra Bitten og Mads Clausens Fond måtte ligesom nogle af de andre gæster bruge sin habitjakke som paraply, da han ankom midt i en byge. sammen med Bent Jensen, direktør for Linak. Foto: Timo Battefeld

Der var 63 gæster fra Syd- og Sønderjylland med til receptionen.

Hvad er en omegnsreception?

Traditionen med omegnsreceptioner går langt tilbage og startede oprindeligt på Fredensborg Slot, hvor kongen inviterede gæster til omegnstafler og haveselskaber.

Siden har traditionen udviklet sig til receptioner, der på skift bliver afholdt på residensslottene Fredensborg Slot, Gråsten Slot eller Marselisborg Slot.

På Gråsten Slot var det dronning Ingrid, der startede traditionen med omegnsreceptioner.

Der bliver ikke holdt omegnsreception hver sommer, men med nogle års mellemrum. Senest var i 2015.


Som barn kom jeg meget på rideskolen, hvor kongefamilien havde deres heste. Så det er lidt særligt at komme lidt tættere på nu og kan se det hele indefra.

Vivian Andresen
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-islænding kom ind fra kulden og gjorde helvede hedt for AGF

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

De havde en fest: Sønderjysk købstad var med i Falch-video

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce