Annonce
Varde

Se alle projekterne her: Projekter i Varde får tildelt en million kroner

Vikingelunden rummer lidt af hvert, og alle generationer kan være med. Nu får stedet også penge til handicapvenlige stier, så endnu flere får gavn af området. Arkivfoto: John Randeris
Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde har fordelt næsten 1,3 millioner kroner til otte projekter i Varde Kommune og tre på Fanø. Her er de otte projekter, der tilsammen får cirka én million kroner i Varde Kommune.

Varde Kommune: LAG Fanø-Varde fordeler midler, der hovedsageligt kommer fra EU. På sit seneste møde indstillede de 11 projekter til at få støtte, heraf otte i Varde Kommune, der skal deles om cirka én million kroner.

Det er Erhvervsstyrelsen, der skal give det endelige tilsagn, men det er sjældent, at styrelsen ændrer på de lokale LAG-bestyrelsers fordelinger.

Mødet fandt i øvrigt sted i Horne Hallen den 22. januar. LAG Fanø-Vardes formand er Preben Friis-Hauge, og det var samme sted og samme dato, at han blev valgt som Venstres folketingskandidat - så han fik slået to fluer med et smæk i Horne denne dag.

De otte projekter i Varde Kommune, der blev indstillet til støtte, var:

Annonce
Fra Vikingelundens fitness-område. Arkivfoto: John Randeris

1) Vikingelunden: 100.000 kroner

Vikingelunden er et rekreativt naturområde i udkanten af Horne, og stedet skal forbedres med handicapvenlige stier og lys. Horne Sogneforening ønsker med projektet at gøre området og dets aktiviteter mere tilgængelige for især børn, ældre og handicappede.

2) Natur-Huset: 130.000 kroner

Den tidligere brugs i Starup-Tofterup er ved at blive omdannet til et kultur- og borgerhus for både borgere og turister. Det hedder Natur-Huset, og nu skal stedet have et forbindelsesrum med trappeopgang til at samle de mange aktivitetsområder i bygningen. Der er tale om et delprojekt i det overordnede projekt, som blandt andet støttes af Realdania.

Der har allerede været arbejdet på Natur-Huset længe. I 2018 var Mathias Hansen fra Starup-Tofterup ved at lægge nyt tag på den gamle brugsbygning. Arkivfoto: Morten Nielsen

3) Banken Fitness: 70.000 kroner

To iværksættere, Rikke Nielsen og Kim Mikkelsen, står bag Banken Fitness, der er et nyt træningscenter i centrum af Ølgod. Pengene fra LAG skal gå til miljøoptimering i lokalerne.

Parret Kim Mikkelsen og Rikke Nielsen har åbnet Banken Fitness i Ølgod. Arkivfoto: Tatjana Johnsson

4) Fitness i Tinghøj: 165.000 kroner

Mejls Orten Tinghøj Gymnastik- og Ungdomsforening vil skabe et aktivt samlingspunkt i den tidligere brugsforretning i Tinghøj. De tidligere butikslokaler skal udstyres med fitnessudstyr, stillerum og cafeområde til gavn for lokalsamfundet.

Det er her i den tidligere brugs, der skal åbne fitness i løbet af foråret. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger

5) Form og Fitness: 100.000 kroner

Nørre Nebels idrætscenter står over for en større udvidelse med både squashbaner, aktivitetslokaler, e-sport- og handicapfaciliteter. Det skal gavne både lokale og turister i området.

Form og Fritid i Nørre Nebel skal være større. Arkivfoto: Jakob Schultz

6) Roust Flugtskydningsforening: 107.000 kroner

Roust Flugtskydningsforening vil forbedre og skabe mere attraktive faciliteter og et klubhus for lokalsamfundet. Der er fokus på at skabe bedre rammer for handicappede og gangbesværede ved flugtskydningsbanen.

Roust Flugtskydningsforening får 107.000 kroner til forbedringer. Arkivfoto: John Randeris

7) Dyrehaven Engholm: 200.000 kroner

Conny Knudsen er lokal iværksætter og står bag den nystartede virksomhed, Dyrehaven Engholm. Pengene skal gå til opstart og etablering af en dyrehave med klappedyr i Nørre Nebel. Især børnefamilier og turister forventes at benytte det nye tiltag.

8) Hesselhogaard: 100.000 kroner

Hesselhogaard ved Holme Å vil at skabe et formidlingshus med tilhørende teltpladser, shelter og udekøkken. Det er målet at tiltrække friluftsmennesker, lystfiskere og andre turister og formidle naturen og det specielle kulturmiljø, som området rummer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce