x
Annonce
Varde

Se billederne: Forhøjet vandstand skyllede nedkørsel til populær strand væk

Her til og ikke længere. Foto Morten Nielsen
Feriebyen Vejers Strand må i øjeblikket leve uden én af de vigtige attraktioner: Den cirka to kilometer lange kørestrand.

Vejers Strand: Bølger, blæst og ikke mindst forhøjet vandstand har gjort det af med nedkørslen til Vejers Strand. Stranden er en meget populær cirka to kilometer lang kørestrand syd for vandløbet Ålestrømmen.

Lukningen af stranden betyder, at blandt andre sommerhusejer Claus Hansen fra Kolding måtte stille bilen og gå ned på stranden med sin labrador, Rosa, da hunden blev luftet lørdag formiddag.

- Det betyder ikke noget, siger Claus Hansen om at skulle gå ned på stranden.

Han ser dog gerne, at nedkørslen repareres snarest. Den betyder nemlig noget på sigt, når det kommer til parkering i Vejers By.

Claus Hansen var været i sommerhuset i uge 7, skolernes vinterferie.

- Det har ikke generet så meget, siger Claus Hansen om den lukkede nedkørsel

I øjeblikket står strandhotellet i byen nemlig tomt, og parkeringspladsen her har kunnet klare de gæster, der var på stranden i vinterferien.

Nedkørslen har været ude af drift i et par dage nu.

Annonce

Kan let skylle væk

Nedkørslerne består i Vejers og Børsmose af sand opg sten, som altså let kan skylle væk, når vandet stiger.

Sjældent det sker

Strandfoged Flemming Thorlund Jepsen oplyser, at det er sjældent, at forhøjet vandstand gør det af med nedkørslen til Vejers Strand.

- Jeg kan ikke huske, hvornår det skete sidst, siger Flemming Thorlund Jepsen, der i næsten 25 år har drevet Vejers Familiecamping.

Varde Kommune bebuder, at nedkørslen først genetableres om et par dage. Der er nemlig varsel om forhøjet vandstad igen fra omkring søndag.

- Det ville så også være tosset at reparere nedkørslen, siger Flemming Thorlund om udsigten til, at vandet måske atter kommer til at stå højt på stranden i begyndelsen af næste uge.

Der er så få turister nu, så det ikke generer i Vejers By.

Du kan køre ned her

Hvis du er gangbesværet eller af andre grunde ønsker din bil med på stranden, så er der mulighed på Børsmose Strand, der ligeledes er en kørestrand. Den ligger nord for Vejers. Nedkørslen var lørdag fuldt funktionsdygtig. Lidt et paradoks for de stedkendte.

- Det plejer at være nedkørslen i Børsmose, der skyller væk, siger Flemming Thorlund.

Han er strandfoged på strækningen fra Vejers til Børsmose.

Claus Hansen er sommerhusejer. Det er et par dage siden, at nedkørslen lukkede. Foto: Morten Nielsen
En almindelig personbil vil kunne tage skade, hvis den forsøger at køre her. Foto: Morten Nielsen
Det tomme turisthotel har heldigvis en parkeringsplads ved stranden. Foto: Morten Nielsen
Strandfoged Flemming Thorlund Jepsen oplyser, det er meget sjældent, at nedkørslen i Vejer skyller væk. Foto: Morten Nielsen
Vil du på stranden i bll kan det lade sig gøre på Børsmose Strand. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce