Annonce
Billund

Se billeder fra en fyldt festsal på Grindsted Gymnasium: I er verdens smukkeste studenter

Studenterne gik klassevis op til rektor Gitte Vest Barkholt og fik deres eksamensbevis. De fleste gav et håndtryk, nogle et spontant kram, og atter andre forlod scenen med et lille sejrshyl. Foto: Martin Ravn

Translokationen på Grindsted Gymnasium & HF var traditionen tro med overrækkelse af eksamensbeviser, musik og taler.

Annonce

Grindsted: Der var smil, og der var våde øjenkroge. Der var faste håndtryk og spontane kram. Der var sang, musik og gode taler. Translokationen på Grindsted Gymnasium & HF var præcis det ritual, der skal til, før de unge kunne sendes ud.

- Ud på studenterrunderne, ud til festerne, ud af kommunen, ud i landet, ud i verden, ud under den åbne himmel, der, hvor man bliver svimmel bare ud, ud, ud, som det lød fra Christian Jensen, chefredaktør på Politiken.

- I er verdens smukkeste studenter, fordi I kaster glans på hinanden, sagde han blandt andet i sin tale. Han havde også besluttet sig for kun at give de unge ét råd:

- Glem alle de voksnes råd. Husk, at fællesskabet altid er stærkere end det stærkeste individ, lød det fra chefredaktøren, der selv for 26 år siden tog benene på nakken og rejste fra Grindsted og drog ud i verden - og stadig har sine bedste venner fra tiden på GG.

Ali bali ali bali bi,Har vi klaret den, fordi"livets kilde" måske findes idet gode vand fra Grindsted grundvand?Ægte 68'ere er vi "Ældrebyrde"? Vil du ski'!Tørret ud, lagt brak og gå't i hi? Nej, VI er stadig lev'nde springvand!

Fra 50 års jubilar John Andreasens sang
Steven Sanchay Sivalingams tale fik kammeraterne til at sprutte af grin mere end én gang. Foto: Martin Ravn
Annonce

Tænk vildt

Rektor Gitte Vest Barkholt opfordrede studenterne til at tænke vildt:

- Vælg jeres mission, vælg livet i al dets rigdom og mangfoldighed, sæt jeres præg på det med mod, viden og kreativitet. Tænk ud af boksen! Tænk vildt! I kan godt. Det er nu, at I skal placere jer på førersædet, tage de chancer, der skal til. I kan godt. I er dygtige. Jeres forældre og skole har givet jer modet til at bestemme over jeres eget liv og gøre en forskel. Og I skal vide, at hvis I ikke bestemmer, så er der andre, der gør det for jer. Så i arbejdstøjet med jer. Vov noget. I skal springe ud i den mangfoldighed af muligheder, der er og definere jeres liv.

Årets studentertale stod Steven Sanchay Sivalingam for, og han kaldte på megen latter i løbet af de få minutter, hvor han fortalte om at google, om at blive forvirret over oldævl og om selverkendelse:

- Det er ikke kun tallet på dit karakterblad, der definerer dig. Det er også mængden af likes på dit jeg-er-blevet-student-Instagram/Facebook-billede. Forestil jer, hvordan vores årskarakterer ville have set ud, hvis vi var lige så gode til at aflevere vores afleveringer, som vi er til at poste det obligatoriske #student-billede.

Steven Sanchay Sivalingam holdt tale for sine kammerater. Foto: Martin Ravn
For 26 år siden var Christian Jensen færdig på GG. I dag er han chefredaktør på Politiken og holdt tale i Grindsted. Foto: Martin Ravn
Hele 61 50 års jubilarer deltog o translokationen og havde et festligt porgram for resten af dagen. Foto: Martin Ravn
50 års jubilar John Andreasen voksede op på kostskolen, gik på GG og holdt ifølge vennerne fra dengang den første flowerpower festival i Danmark i 1968. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på Grindsted Gymnasium 2018. Foto: Martin Ravn
Translokation i festsalen på GG 2018. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce