Annonce
Tønder

Se billederne: Årets bedste grin i Tønder

Henry Madsen som dansk folkekirkepræst, der tager sig af homovielser - helt i hvidt.

REVY-SUCCES: Årets Tønder Revy, den 30. af slagsen, havde premiere i Tønder Kulturhus torsdag aften.

Bag Tønder revyen står Tønder Amatørscene, men navnet er i den grad misvisende. Der er absolut intet amatøragtigt over de morsomme og finurlige bedrifter, som instruktør Tommy Juhl og hans mandskab har stablet på benene.

Revyen er en grinebidder på godt to og en halv time. 24 numre fordelt på to muntre halvleger bliver det til i år, og både lokale koryfæer, nationale kendisser og etablerede institutioner som den danske folkekirke får velspillede og velmente stikpiller og drillerier med på vejen.

Revyen i Tønder Kulturhus går efter aftenens premiere over scenen fredag, lørdag og søndag aften kl. 20 i Tønder Kulturhus. Billetterne i salen er stort set revet væk, men alle aftener er der fortsat plads på balkonen.

Der er ingen grund til at tøve med at købe: Revyen er pragtfuld underholdning og hylende morsomt, skriver JydskeVestkystens anmelder i avisen fredag.

Annonce
Is til fire - eller IC4: Den danske togskandale har naturligvis også fundet vej til revy-brædderne i Tønder.
Det er ikke let at blive gammel i Danmark - men det er hylende morsomt at opleve, når det foregår på en revyscene i Tønder.
Retten til at stå op at tisse: Pia Hansen kalder til samling omkring wc-kulturen.
Tønder revy
På Ugeavisen i Tønder spøger det. Det tager Pia Hansen og Dirk Andresen sig både herligt og kærligt af.
Hanne Callsen er et multitalent på scenen.
Sudoko: Dette nummer blev for et par år siden valgt til Danmarks bedste revy-nummer. I anledning af 30. års jubilæet serveres det muntre ordspil som ekstranummer til årets revy.
Alt i rødt: Revyens skræddere har haft travlt i år.
Tønder revy
Tønder revy
Tønders Kulturuge trænger til et pift i form af en rigtig pigegarde, foreslår revyeholdet. Pia Hansen viser vejen.
Tønder revy
Mogens Jeppesen og Lars Løbner betrager verden fra en havebænk i Tønder. Det kommer der både morsomme og dybsindige betragtninger ud af.
Tønder revy
Tønder revy
Laurids er god: Lars Løbner har en stjernerolle som Tønders borgmester Laurids Rudebeck, der både vil lokke NASA og fru Merkel til byen.
Hanne Callsen serverer gratis og grandios "Tildes tips for Tønder".
Revyen trækker ikke kun på smilebåndene. Der er også plads et eftertænksomt nummer omkring de udfordringer, verden uden for Tønder står over for.
Så bliver det ikke bedre: Revyen paradenummer foregår i de royale gemakker på Schackenborg, hvor dronningen (alias Henry Madsen) får gode råd af stuepigen Jytte (alias Hanne Callsen).
Læg mærke til manden til højre. Nej, det er ikke prinsgemalen, men Mogens Jeppesen, der løfter den royale kopi til ug med slange og elefantorden.
Tønder revy
Daisy og Henrik - det er revy på højeste niveau.
Flade maver - store bryster. Deres skønhedskirurg, alias den velspillende og velsyngende Dirk Andresen, klarer det hele - hvis ellers pengene passer.
Tønders bysladder tager Hanne Callsen og Henry Madsen sig af.
Pia Kjær har rollen som Danmarks første kvindelige statsminister. Det klarer hun bedre end ministeren selv - vil nogen mene.
Statsminister Lars Løkke - alias Mogens Jeppesen - lover ikke mere end han kan løbe fra.
Tønder revy
Tønder revy
Blyrør i Tønders vandforsyning er naturligvis et af de emner, revyfolket har kastet sig over. Dirk Andresen og Henry Madsen er i centrum.
Tønder revy
Tønder revy
Kaffe med en klaphat og Kurt: Pia Hansen og Løbner bringer sig i form forud for sommerens tv-strabadser med både OL, fodbold EM og Tour de France. TV Syds Kurt Leth spilles af Michael Petersen.
Publikum får også mulighed for at følge et redaktionsmøde på Ugeavisen. Det er bestemt ikke kedeligt.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce