Annonce
Esbjerg

Se billederne: 1.092 tog en sightseeing med høj puls ved Esbjerg City Half

Løbet er skudt i gang søndag formiddag. Eventkoordinator Anders Vesterbæk var glad for de mange, som var mødt op for at heppe på løberne rundt om i byen. Han håber, at løbet også publikumsmæssigt vil vokse år for år, så der på sigt vil stå rigtig mange mennesker inde på Torvet og mange andre steder for at heppe. Foto: Lars Thomsen
Krigsveteranen Mette fik set nye sider af Esbjerg. Borgmesteren tog en halvmaraton trods træt krop efter en aften på Torvet. Og så var der alle de andre, som også var hoppet i løbeskoene til Esbjerg City Half søndag formiddag.

ESBJERG: Oppe ved mikrofonen midt på Gl. Vardevej siger borgmester Jesper Frost Rasmussen en masse om energi og Esbjerg og også lidt om, at han er spændt på sin halvmaraton, når nu han var til koncert på Torvet i aftes.

Bag ved mållinjen prustes der med høje knæløftninger og tændes iphones på armen blandt stræberløberne. Lidt længere bagude er der mere hyggesnak, og en handicappet pige får en slurk vand i sin Team Tvilling-vogn.

Og inde på et halvmørkt kontor hos Esbjerg Sport og Eventpark sidder dagens taktiske leder fra Politihjemmeværnet, Peter Andreas Rechnagel, og taler i walkie-talkie med en af sine folk ude på posterne, som oplevet en vrangvillig bilist.

- Vi fik nummerpladen. Skift, lyder det, hvorefter Peter Andreas Rechnagel beder om at få nummerpladen oplyst med NATO's fonetiske alfabet. Altså med alfa, bravo... og alle de andre.

Klokken lidt i 10 lyder startskuddet. Esbjerg City Half er i gang. Med nye ruter og lige over dobbelt så mange deltagere som sidste år.

Annonce

De hurtigste mænd og kvinder

Hos mændene, der løb halvmaraton, kom Jakob Dybdal fra Aarhus ind som den første med tiden 1:12:46. Herefter fulgte Peter Struckmann fra Esbjerg med tiden 1:16:56 og på tredjepladsen Laust Bengtsen fra Aarhus i tiden 1:17:16.

Præmierne til de hurtigste var 7000 kroner til 1.-pladsen, 5000 kroner til 2.-pladsen og 3000 kroner til 3.-pladsen.

Hos kvinderne på halvmaraton-ruten var Karen Ehrenreich fra Aarhus hurtigst i tiden 1:18:14. Anden hurtigste kvinde var Anna Bach Kristensen i tiden 1:24:34. Og endelig på tredjepladsen kom Begitte Hansen fra Esbjerg med tiden 1:29:20.

Bag Esbjerg City Half står Esbjerg Atletik og Motion samt Sport & Event Park Esbjerg i et partnerskab med Esbjerg Kommune.

Nye ruter

- Sidste år kom vi helt ned på 517 løbere, sandsynligvis fordi der samme år var Royal Run og andre større løb, og de lå alle sammen ret tæt. Derfor har vi nu valgt at rykke Esbjerg City Half hen som afslutning på festugen, ligesom vi på opfordring har indført en 10 kilometers rute, der også fungerer som en gårute. Vi har også justeret, så man nu løber i sløjfer og flere gange kommer ind forbi stadion. Det giver de mange fremmødte noget at kigge på, og jeg er især imponeret over, hvor flot en opbakning der var til løberne ude ved stadion, siger Anders Vesterbæk, der er eventkoordinator hos Sport & Event Park Esbjerg.

Med i alt 1092 løbere lader det da også til, at der er ramt helt rigtigt. Og vejret er med løbet. Først omkring klokken 12.30 pisker en voldsom regnbyge pludselig ned. Men der er de fleste heldigvis kommet ind. Blandt andre den 46-årige soldat Mette Richter, som har løbet 10 kilometer:

- Det var fedt. Vi var et par krigsveteraner fra Varde og fik både god motion og faktisk opdaget flere steder i Esbjerg undervejs, som vi ikke kendte, siger hun.

Se en video fra løbets start her: https://www.youtube.com/watch?v=E14uQ6sC11g

https://www.youtube.com/watch?v=E14uQ6sC11g

De to sygeplejerskestuderende Sabrina Ankær Rhod og Maike Cecilie Hansen havde kastet sig ud i en halvmaraton. Sabrina havde prøvet det før, men for Maike var det første gang nogensinde, at hendes ben skulle tilbagelægge 21 kilometer på én gang: - Jeg ramte muren efter 10-11 kilometer, hvor jeg blev ramt af kulderystelser og sitren, men så gik jeg lidt og tog en energi-gel, og så fik jeg det bedre. Det var surrealistisk og fedt at mærke, hvad ens krop kan, og jeg blev hjulpet meget frem af folks heppen i gaderne, siger Maike Cecillie Hansen. Foto: Lars Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce