Annonce
Esbjerg

Se billederne: Byggeriet af den nye isarena holder tidsplanen

Sådan ser det ud i den nye isarena, som skal være klar til slutspillet. Foto: Per Benny Paulsen

Energy Loungen vil også blive taget i brug ved den første hjemmekamp i slutspillet enten 8. eller 10. marts.

Esbjerg: Rygterne går på, at byggeriet af Esbjergs nye isarena er forud for tidsplanen, men disse rygter maner projektleder Jan Mølgaard fra totalentreprenøren K.G. Hansen & Sønner til jorden.

- Vi holder tidsplanen, men der er stadig en masse at gøre, inden vi kan aflevere opgaven til bygherren, så den nye isarena kan tages i brug til Esbjergs første kamp på hjemmebane i slutspillet enten den 8. eller 10. marts. Den endelige dato afhænger af, hvilken placering Esbjerg Energy får i grundspillet. Ender Esbjerg Energy på fjerdepladsen, bliver det den 8. marts, men slutter esbjergenserne uden for top fire, spilles kampen den 10. marts, oplyser projektleder Jan Mølgaard fra K.G. Hansen & Sønner.

Projektlederen ønsker ikke at sætte dato på den endelige dag for afleveringen af projektet, men det vil ske tids nok til, at Sport & Eventpark Esbjerg og Esbjerg Energy selv kan opsætte bander og salgsboder og få isen klargjort til det spændende slutspil.

Lige nu går det rent sportsligt meget fint for Esbjerg Energy, som fra en plads i bunden af rækken har kæmpet sig frem i tabellen med en rimelig mulighed for at slutte blandt de fire bedste. Det er derfor en meget vigtig kamp, som spilles tirsdag aften mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn, som i øjeblikket indtager fjerdepladsen. Frederikshavn har 50 point, Esbjerg 47, så der er lagt op til en spændende aften i Granly Hockey Arena.

Annonce

Vi holder tidsplanen, men der er stadig en masse at gøre, inden vi kan aflevere opgaven til bygherren, så den nye isarena kan tages i brug til Esbjergs første kamp på hjemmebane i slutspillet enten den 8. eller 10. marts.

Jan Mølgaard, K.G. Hansen & Sønner.
Sådan ser Energy Loungen ud lige i øjeblikket, men Henry Heiberg, der er formand for Energy Loung Fonden oplyser, at loungen også er klar til brug, når slutspillet begynder. Foto: Per Benny Paulsen.

Projekt til 70 millioner kroner

Prisen for byggeriet af isarenaen og Energy Loungen er sammenlagt på knap 70 millioner kroner, og det er Energy Lounge Fond, som er ejer af loungen med Claus Sørensens Fond og Johan P. Hoffmann Fonden som hovedbidragydere. Det er Henry Heiberg, som er formand for Energy Lounge Fonden, og Heiberg, der er udpeget af Johan Hoffman Fonden, oplyser, at loungen også vil blive taget i brug enten den 8.- eller 10. marts, når slutspillet begynder. Der er plads til 450 spisende gæster i loungen, hvor der via store glaspartier bliver en fin udsigt til isen i den nye arena.

Det har tidligere været fremme, at der bliver plads til 4.378 tilskuere, men da udskiftningsboksene er blevet lavet større end først antaget, er det rette tal 4.150, oplyser Jan Mølgaard. Direktøren i Esbjerg Energy, Peder S. Krogsgaard, håber i øvrigt, at der bliver udsolgt til den første kamp i den nye isarena.

Lige nu er man i gang med at bore de 10.000 huller til de 2.500 stole.

Projektleder Jan Mølgaard: Vi følger tidsplanen, så den nye isarena er klar til den første kamp i slutspillet. Foto: Per Benny Paulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce