Annonce
Kolding

Se billederne: Design Week kom godt fra start

På Trapholt byder Design Week på kunst med snore. Mandag lagde 1. A fra Bramdrup Skole og en klasse fra Munkevængets skole ud med at trække snorespor på museet. Foto: Louise Lauritsen

Der var masser af udendørs aktiviteter at gå i gang med på Design Week Koldings første dag. Især børn og unge lod sig involvere.

Kolding: Startskuddet til den første udgave af Design Week Kolding lød mandag, hvor designsultne kunne gå om bord i en lang række af de mere end 80 arrangementer, som ugens omfattende program byder på.

Allerede fra morgenstunden var børn og unge i gang med selv at designe flere steder i byen. Akseltorv danner hele ugen rammen om projektet Color sculpture by kids, og her var der besøg af to børnehaver, som havde en fest med at skabe blå, røde og gule skulpturer af genbrugsmaterialer.

På Trapholt har man involveret sig i Design Week Kolding med et ugelangt projekt, der hedder Snorespor. Omkring 1.000 skoleelever fra Kolding og omegn vil i løbet af ugen være med til at kreere værket. Hver klasse får en time i rotunden sammen med kunstner Karoline H. Larsen, hvor de skal vikle små bolde af farvet snor og så kaste det op i luften. Her vil det vikle sig ind i de mange snore, som allerede er en del af værket.

- Vores mål har været, at så mange elever som muligt får lov at arbejde sammen med en kunstner, samtidig med at de arbejder sammen om et værk som klasse, forklarer Karen Bech fra Trapholt.

Annonce

Design Week Kolding

Finder sted for første gang 29. maj til 4. juni.Har en række designrelaterede workshops, udstillinger, seminarer og foredrag på programmet.

Se mere på www.dwk17.dk.

Designugens første dag bød også på den officielle indielse af en ny bynær strandpark ned til Kolding Å. Det er foreningen Erhvervsgruppen Kolding, der står bag området, som var godt besøgt ved åbningen. Foto: Steffen Nielsen

En ny strand

I løbet af eftermiddagen var et af de helt store trækplastre indvielsen af den nye strandpark River Beach Kolding, som blev fejret med musik, taler og stangtennis. Området over for SDU skal i første omgang skabe liv ved åen sommeren over, men borgmester Jørn Pedersen lagde i sin åbningstale op til, at der på et tidspunkt kan findes en mere permanent løsning for strandparken.

- Det her er et af de lysende eksempler på, hvad vi mener med, at vi designer livet, sagde han.

I løbet af eftermiddagen blev også to af de tre installationer i Formby-konkurrencen indviet ved Tombolapladsen, hvor en stor legeskulptur i træ er sat op, og ved Slotssøbadet, hvor der er bygget en træningscirkel.

Color sculpture by kids foregår på Akseltorv hele ugen. Her kan børn bygge skulpturer af genbrugsmaterialer i rød, blå og gul. Foto: Louise Lauritsen
På parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek kan man i ugens løb følge kunstneren Thomas Dambos arbejde med at omdanne genbrugstræ til farvestrålende parasoller, der skal pryde pladsen, når den til august bliver omdannet til park. Foto: Steffen Nielsen
Kolding Kommune har i forbindelse med Design Week sat den nye "kom-tainer" op ved biblioteket. Her bliver der snakket bæredygtighed, ligesom der bliver arbejdet med genbrug. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce