Annonce
Kolding

Se billederne: Design Week kom godt fra start

På Trapholt byder Design Week på kunst med snore. Mandag lagde 1. A fra Bramdrup Skole og en klasse fra Munkevængets skole ud med at trække snorespor på museet. Foto: Louise Lauritsen

Der var masser af udendørs aktiviteter at gå i gang med på Design Week Koldings første dag. Især børn og unge lod sig involvere.

Annonce

Kolding: Startskuddet til den første udgave af Design Week Kolding lød mandag, hvor designsultne kunne gå om bord i en lang række af de mere end 80 arrangementer, som ugens omfattende program byder på.

Allerede fra morgenstunden var børn og unge i gang med selv at designe flere steder i byen. Akseltorv danner hele ugen rammen om projektet Color sculpture by kids, og her var der besøg af to børnehaver, som havde en fest med at skabe blå, røde og gule skulpturer af genbrugsmaterialer.

På Trapholt har man involveret sig i Design Week Kolding med et ugelangt projekt, der hedder Snorespor. Omkring 1.000 skoleelever fra Kolding og omegn vil i løbet af ugen være med til at kreere værket. Hver klasse får en time i rotunden sammen med kunstner Karoline H. Larsen, hvor de skal vikle små bolde af farvet snor og så kaste det op i luften. Her vil det vikle sig ind i de mange snore, som allerede er en del af værket.

- Vores mål har været, at så mange elever som muligt får lov at arbejde sammen med en kunstner, samtidig med at de arbejder sammen om et værk som klasse, forklarer Karen Bech fra Trapholt.

Design Week Kolding

Finder sted for første gang 29. maj til 4. juni.Har en række designrelaterede workshops, udstillinger, seminarer og foredrag på programmet.

Se mere på www.dwk17.dk.

Designugens første dag bød også på den officielle indielse af en ny bynær strandpark ned til Kolding Å. Det er foreningen Erhvervsgruppen Kolding, der står bag området, som var godt besøgt ved åbningen. Foto: Steffen Nielsen
Annonce

En ny strand

I løbet af eftermiddagen var et af de helt store trækplastre indvielsen af den nye strandpark River Beach Kolding, som blev fejret med musik, taler og stangtennis. Området over for SDU skal i første omgang skabe liv ved åen sommeren over, men borgmester Jørn Pedersen lagde i sin åbningstale op til, at der på et tidspunkt kan findes en mere permanent løsning for strandparken.

- Det her er et af de lysende eksempler på, hvad vi mener med, at vi designer livet, sagde han.

I løbet af eftermiddagen blev også to af de tre installationer i Formby-konkurrencen indviet ved Tombolapladsen, hvor en stor legeskulptur i træ er sat op, og ved Slotssøbadet, hvor der er bygget en træningscirkel.

Color sculpture by kids foregår på Akseltorv hele ugen. Her kan børn bygge skulpturer af genbrugsmaterialer i rød, blå og gul. Foto: Louise Lauritsen
På parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek kan man i ugens løb følge kunstneren Thomas Dambos arbejde med at omdanne genbrugstræ til farvestrålende parasoller, der skal pryde pladsen, når den til august bliver omdannet til park. Foto: Steffen Nielsen
Kolding Kommune har i forbindelse med Design Week sat den nye "kom-tainer" op ved biblioteket. Her bliver der snakket bæredygtighed, ligesom der bliver arbejdet med genbrug. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce