Annonce
Sønderborg

Se billederne: Dronningen går på sommerferie med hurra-råb fra Sønderborg Havn

Dronning Margrethe hilser på tilskuerne på første række. Hele kajen var propfyldt af mennesker helt op til slotsvolden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kongeskibet Dannebrogs ankomst på Sønderborg Havn trak hundredvis af folk fra nær og fjern til slotskajen for at ønske dronning Margrethe et godt sommerophold på Gråsten Slot.

Sønderborg: Hundredvis af små dannebrogsflag blafrede i hænderne på de mange fremmødte på Slotskajen i Sønderborg. Tilskuerne dækkede pladsen helt op til volden ved slottet i jagten på et godt udsyn til dronning Margrethes ankomst til Sønderborg med Kongeskibet Dannebrog.

Christian Den X's Bro åbnede op for kongeskibet og en pink skikkelse kom frem på dækket og vinkede til de mange fremmødte. Sønderborg Garden underholdt med festmusik, mens skibet lagde til.

Orkestrets version af James Blunt-sangen 'You're Beautiful' kunne høres på kajen, da dronning Margrethe gik ned ad falderebstrappen og blev modtaget af borgmester Erik Lauritzen (S). Herefter modtog hun en buket af blomsterpigen Iben Frederikke Jørgensen på syv år, der er datter af byrådsmedlem Heidi Frederikke Jørgensen (V).

Hvert år når regenten indtager sin sommerresidens på Gråsten Slot, skiftes byerne Aabenraa, Haderslev og Sønderbog til at stå for den officielle modtagelse af Kongeskibet Dannebrog. Sidste gang, Sønderborg Kommune modtog majestæten, var i 2016.

Efter modtagelsen på Sønderborg Havn tog dronningen til Gråsten Torv, hvor borgmesteren holdt sin velkomsttale. Den 26. juli besøger dronningen atter Sønderborg Havn for at se den nye bydel, Byens Havn.

Royalt besøg

I mange år er regenten ankommet til sin sommerferie på Gråsten Slot med Kongeskibet Dannebrog. Den officielle modtagelse skifter mellem byerne Sønderborg, Aabenraa og Haderslev.

 • 2008: Aabenraa
 • 2009: Haderslev
 • 2010: Sønderborg
 • 2011: Ingen officiel modtagelse
 • 2012: Aabenraa
 • 2013: Aabenraa
 • 2014: Sønderborg
 • 2015: Ingen officiel modtagelse
 • 2016: Sønderborg
 • 2017: Aabenraa
 • 2018: Haderslev
 • 2019: Sønderborg

Vindomsust ankomst

Kajens bedste pladser på forreste parket gik til fire damer fra Plejehjemmet Enggården ved Bylderup-Bov. De tog afsted klokken 7.45 med frivillige fra plejehjemmets vennekreds, der også sørgede for stole og tæpper til dem.

- De var også med for to år siden, da kongeskibet kom til Aabenraa. Der gav dronningen hånd til dem, så det var en kæmpe oplevelse, sagde Marie Christensen, der er en af de frivillige i vennekredsen.

Umiddelbart efter dronningens ankomst gik hun langs tilskuerrækken og hilste på de fremmødte, men hun nåede ikke hen til de fire damer fra Enggården.

- De fik ikke et håndtryk denne gang, for dronningens hat var ved at blæse af, fortalte Marie Christensen.

Udover at gense Sønderborg Havn deltager dronningen i to offentlige begivenheder på søndag den 21. juli. Her er dronning Margrethe og prinsesse Benedikte med til en festgudstjeneste i Gråsten Slotskirke, hvor en ny messehagel (farverig overbeklædning, båret af præster til højtider) skabt af dronningen bliver afsløret. Samme dag vil de royale søstre modtage Gråstens rytteroptog ved slottet.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Varde

Byens store og gamle forretning fastholder fremgang: Butikken er sluppet godt fra markant øget konkurrence

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Sønderborg

Bløde trafikanter skal sikres: Slesvigsk Parti foreslår ny sektion på Kong Chr. X's Bro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

EfB

Tysk klub tager chancen efter EfB ballade: Nyt job til Peter Hyballa

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Annonce