Annonce
Kolding

Se billederne: Dykkere og strandgæster samlede 150 kilo affald op fra havbunden på fire timer

Bildæk, jern og flaske blev hevet op fra havbunden, da Ocean Adventures Dykkercenter søndag holdt "oprydningsdyk" for femte gang. Privatfoto
Selvom dykkerne i år fandt 100 kilo affald mindre end ved et tilsvarende dyk sidste år, er ejeren af Ocean Adventures Dykkercenter bekymret over den store mængde affald.

Kolding: 150 kilo affald på fire timer.

Det blev resultatet, da omkring 50 dykkere og strandgæster i fællesskab søndag samlede affald op fra havbunden ved Løverodde Strand nær Kolding.

Det var femte år i træk, at Ocean Adventures Dykkercenter lavede deres såkaldte "oprydningsdyk".

Martin Pedersen, som ejer dykkercentret, får ondt i hjertet af, at man på bare fire timer kan samle 150 kilo affald op fra havbunden, fortæller han i en pressemeddelelse:

- Det er tankevækkende, at vi på femte år stadig kan finde den mænge affald under overfladen. Sidste år var det 250 kilo. Eventen er en isoleret indsats, men faktum er, at havet rummer rigtig meget affald fra os mennesker, og med den hastighed vi fylder det op, kigger vi på et kæmpe miljømæssigt problem i fremtiden, siger Martin Pedersen, som håber, at emnet vil præge debatten i et kommende folketingsvalg.

Annonce

Har adopteret kyststrækning

Ocean Adventures Dykkercenter har adopteret kyststrækningen ved Løverodde og har forpligtiget sig til i samarbejde med miljøorganisationen Project Aware at rydde op og samle data ind på området.

Søndagens oprydningsdyk var en del af dette arbejde.

Folketingspolitiker dykkede med

Blandt andet derfor var Socialdemokraternes miljøordfører fra Kolding, Christian Rabjerg Madsen, inviteret med i fuld dykkerornat:

- Det er temmelig chokerende, at vi på tyve minutter kunne finde den mængde plastik, bildæk, flasker og fiskeudstyr på relativt lavt vand. Der ender, hvad der svarer til en lastbil fyldt med plastik i verdenshavene hvert minut, og desværre får Kolding Fjord også sin del af affaldet. Det kalder på politisk handling men også på en holdningsændring helt generelt. Vi bliver simpelthen nødt til at stoppe med at bruge naturen som affaldsspand, siger Christian Rabjerg Madsen ifølge pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Kolding

JV-Panelet: Det mener vi om ulovligt fravær udenfor skolernes almindelige ferie, klimadebattens betydning for egen adfærd og Genforeningens betydning

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce