Annonce
Esbjerg

Se billederne: Dyr blev kølet ned på Ribe Dyrskue

Disse lysebrune jerseykøer blev kølet ned med våde håndklæder. Derudover stod de i skygge under en pavilion ved dyrskuet. Foto: Ole Maass

I tropevarmen var det en mere end almindelig hed oplevelse at være til dyrskue i Ribe. Det ændrede ikke på, at dyrskuet blev en rigtig fin oplevelse for både børn og voksne.

Annonce

RIBE: De lysebrune jerseykøer fik våde håndklæder hen over ryggen. Og det samme fik flere heste og ponyer på Ribe Dyrskue fredag ved middagstid, hvor tropevarmen bagte fra en skyfri himmel over de mange hundrede dyr og flere tusinde gæster, som på det tidspunkt besøgte dyrskuet.

Nogle af dem, der var tidligt oppe for at deltage i dyrskuet var familien Jensen fra Vejrup - fem-årige Frida med mor og far, Winnie og Jens Jensen. Med sig havde de et par af familiens Shetlands-ponyer, blandt andet ponyen med navnet Skovballegårds Sirikit. Familien har en minkfarm, men bruger fritiden på ponyerne, og Frida var stolt, da hun sammen med farmand havde modtaget en ærespræmie.

- Jeg synes det er rigtig sjovt at vise dem frem. Jeg skal også vise den frem på børnedyrskuet her i Ribe, fortalte hun.

For at skåne ponyerne for den bagende sol havde familien medbragt en pavillion de kunne stå i.

Ved dyrskuet i Ribe er to af de sikre hit VM i gummistøvlekast og VM i grisevæddeløb. Den regerende verdensmester, Daniel Nicolaisen, kastede allerede i første runde støvlen ud på 15,64 meter. Hans verdensrekord er på 21,25 meter. Og avisens udsendte kunne konstatere, at det kræver både teknik og snilde at kaste med gummistøvler.

Ved VM i grisevæddeløb sørgede konferencier, Torben Jensen, for at skabe den rette væddeløbsstemning, og så endte det med, at Rødhætte vandt det første heat, mens Gulmare vandt andet heat, hvor grisene spunsede afsted og så stoppede op lige før målstregen.

153 år

Ribe Dyrskue havde i 2015 150 års jubilæum. Så fredagens dyrskue var nummer 153 i den lange række af dyrskuer i Ribe.

Fem-årige Frida fik sammen med farmand, Jens Jensen, fra Vejrup ærespræmie for denne Shetlands-pony. Foto: Ole Maass.
Annonce

Kom her som barn

Tine Agerbæk Black fra Kolding var til dyrskue i Ribe med børnebørnene, Laura og Gustav på henholdsvis seks og ni år.

- Som barn kom jeg altid selv til dyrskue i Ribe. Jeg vil gerne give de gode oplevelser jeg selv havde som barn videre til mine børnebørn, konstaterede hun.

Solveig Nielsen fra Ansager er med i det udvalg, som står bag Dyrskuet i Ribe, og hun er godt tilfreds med forløbet af skuet.

- Vi har mange nye udstillere i år, så interessen for dyrskuet er usvækket. Og det er tydeligt, at både landmænd og andre dyreejere har taget deres forholdsregler som følge af varmen ved i år at medbringe mange flere pavillioner, hvor dyrene kan stå i skygge. Og derudover synes vi selv det er lykkedes for os at holde et dyrskue, hvor der er mange forskellige tilbud til både børn og voksne, konstaterer Solveig Nielsen.

Grisevæddeløbet ved dyrskuet i Ribe er altid et stort hit. Foto: Ole Maass.
Flotte gamle veterantraktorer var der også ganske mange af ved dyrskuet. Foto: Ole Maass.
Liggende på jorden er det verdensmesteren i gummistøvlekast, Daniel Nicolaisen, som netop har fyret den sorte gummistøvle afsted. Foto: Ole Maass.
Tre-årige Richard var fuldt optaget af legen med traktorer, gravkøer og halmballer. Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce