Annonce
Esbjerg

Se billederne: Dyr blev kølet ned på Ribe Dyrskue

Disse lysebrune jerseykøer blev kølet ned med våde håndklæder. Derudover stod de i skygge under en pavilion ved dyrskuet. Foto: Ole Maass

I tropevarmen var det en mere end almindelig hed oplevelse at være til dyrskue i Ribe. Det ændrede ikke på, at dyrskuet blev en rigtig fin oplevelse for både børn og voksne.

RIBE: De lysebrune jerseykøer fik våde håndklæder hen over ryggen. Og det samme fik flere heste og ponyer på Ribe Dyrskue fredag ved middagstid, hvor tropevarmen bagte fra en skyfri himmel over de mange hundrede dyr og flere tusinde gæster, som på det tidspunkt besøgte dyrskuet.

Nogle af dem, der var tidligt oppe for at deltage i dyrskuet var familien Jensen fra Vejrup - fem-årige Frida med mor og far, Winnie og Jens Jensen. Med sig havde de et par af familiens Shetlands-ponyer, blandt andet ponyen med navnet Skovballegårds Sirikit. Familien har en minkfarm, men bruger fritiden på ponyerne, og Frida var stolt, da hun sammen med farmand havde modtaget en ærespræmie.

- Jeg synes det er rigtig sjovt at vise dem frem. Jeg skal også vise den frem på børnedyrskuet her i Ribe, fortalte hun.

For at skåne ponyerne for den bagende sol havde familien medbragt en pavillion de kunne stå i.

Ved dyrskuet i Ribe er to af de sikre hit VM i gummistøvlekast og VM i grisevæddeløb. Den regerende verdensmester, Daniel Nicolaisen, kastede allerede i første runde støvlen ud på 15,64 meter. Hans verdensrekord er på 21,25 meter. Og avisens udsendte kunne konstatere, at det kræver både teknik og snilde at kaste med gummistøvler.

Ved VM i grisevæddeløb sørgede konferencier, Torben Jensen, for at skabe den rette væddeløbsstemning, og så endte det med, at Rødhætte vandt det første heat, mens Gulmare vandt andet heat, hvor grisene spunsede afsted og så stoppede op lige før målstregen.

Annonce

153 år

Ribe Dyrskue havde i 2015 150 års jubilæum. Så fredagens dyrskue var nummer 153 i den lange række af dyrskuer i Ribe.

Fem-årige Frida fik sammen med farmand, Jens Jensen, fra Vejrup ærespræmie for denne Shetlands-pony. Foto: Ole Maass.

Kom her som barn

Tine Agerbæk Black fra Kolding var til dyrskue i Ribe med børnebørnene, Laura og Gustav på henholdsvis seks og ni år.

- Som barn kom jeg altid selv til dyrskue i Ribe. Jeg vil gerne give de gode oplevelser jeg selv havde som barn videre til mine børnebørn, konstaterede hun.

Solveig Nielsen fra Ansager er med i det udvalg, som står bag Dyrskuet i Ribe, og hun er godt tilfreds med forløbet af skuet.

- Vi har mange nye udstillere i år, så interessen for dyrskuet er usvækket. Og det er tydeligt, at både landmænd og andre dyreejere har taget deres forholdsregler som følge af varmen ved i år at medbringe mange flere pavillioner, hvor dyrene kan stå i skygge. Og derudover synes vi selv det er lykkedes for os at holde et dyrskue, hvor der er mange forskellige tilbud til både børn og voksne, konstaterer Solveig Nielsen.

Grisevæddeløbet ved dyrskuet i Ribe er altid et stort hit. Foto: Ole Maass.
Flotte gamle veterantraktorer var der også ganske mange af ved dyrskuet. Foto: Ole Maass.
Liggende på jorden er det verdensmesteren i gummistøvlekast, Daniel Nicolaisen, som netop har fyret den sorte gummistøvle afsted. Foto: Ole Maass.
Tre-årige Richard var fuldt optaget af legen med traktorer, gravkøer og halmballer. Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce