Annonce
Kultur

Se billederne: Esbjerg har skruet helt op for julen

Julen i Esbjerg startede tradition tro med juletræstænding på Torvet. Med kyndig hjælp fra julemanden, der ankom direkte fra Grønland, blev der skruet godt op for julestemningen i hele midtbyen. Foto: André Thorup

Esbjerg: Der var gløgg, skøjter, røde kinder, julelys i tusindvis og regn i stride strømme, da det halve Esbjerg fredag eftermiddag tændte julen i Esbjerg anno 2019.

Særligt byens yngste indbyggere var flittige til at give en hånd med, da julemanden talte ned fra tre - indtil flere gange - sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen og med et trylleslag vækkede tusindvis af små lys til live over hele midtbyen.

Traditionen tro ankom julemanden til festlighederne direkte fra juleskibet, der ved 16-tiden lagde til kaj ved Dokhavnen og blev modtaget med pomp og pragt, børn, orkester og borgmester.

Skøjtebanen blev åbnet efter indvielse af Esbjerg Skøjteklub og Esbjerg Ishockeyklub, og fra Julehyttebyen på Torvet bredte der sig en duft af æbleskiver og glögg.

Julehyttebyen har i år taget imod fire nye beboere. En af dem er den populære dessertcafé Gelati Di Natura, der står klar med et bredt udvalg af italienske specialiteter, mens Erica Martin, der også er et nyt ansigt, sælger sweatre og halstørklæder i Alpacauld og hjemmesko i lammeskind.

Nisseorkestret bidrog til sidst med en musikalsk salut, inden julemanden påbegyndte hjemrejsen til Grønland i tryg forvisning om, at esbjergensernes julehumør er helt i top.

Annonce
Julehyttebyen var klar til indvielse med tombola, dekorationer, bolsjer, gløgg og æbleskiver. Foto: André Thorup
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til højre i billedet var med julemanden i lift for at blive hejst helt op til juletræets top og "tænde" det. Rygterne vil vide, at det i virkeligheden var en fjernbetjening, der blev trykket på nede på Torvet, men det vist kun et rygte.........Foto: André Thorup
Flere byens mindste borgere havde taget forældre og bedsteforældre med for at hilse på julemanden og se det store juletræ. Foto: André Thorup
Den 1500 kvadratmeter store skøjtebane på Torvet blev indviet ved fredagens juletræstænding og er åben de næste tre måneder. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce