Annonce
Esbjerg

Se billederne: Fanø Sommercup er i fuld gang

Fanø Sommercup bød traditionen tro også på et par lumre budskaber. Foto: Andre Thorup
I år løb Fanø Sommercup af stablen for fyrretyvendegang siden starten i 1980. I alle årene , med undtagelse af et enkelt år, har speakerstemmen tilhørt Lars Magnussen fra Esbjerg.

Fanø: Tysk diskomusik tilsat en stor portion bass runger sammen med lidt Thomas Helmig fra teltene med tømmermændsramte unge mennesker på Fanø Sommercups campingområde.

Selvom han i næsten alle årene har været røsten bag den populære fodboldturnering, er 76-årige Lars Magnussen ikke ramt af tømmermænd. Tværtimod, fristes man til at sige, for både stemmebåndet og humøret er i top.

- Det har været fantastisk at være med, siger Lars med stolthed i stemmen, da JydskeVestkystens udsendte reporter har sat ham stævne til en snak om hans årelange engagement bag mikrofonen.

- Det er hyggeligt at vende tilbage år efter år og møde alle de gamle igen, som er med hvert år. Men finder de ikke snart en ny speaker, ender det med, at de må køre mig ind i kørestol, fortæller Lars magnussen med reference til den afdøde, folkekære sportsstemme på DR, Gunnar Nu Hansen.

Annonce
Torsdag aften blev Lars Magnussen hyldet for sit engagement, da han foran 600-700 mennesker blev hyldet af Fanø Sommercup og fik overrakt en guldbelagt mikrofon-medalje som tak for mange års tro tjeneste. Foto: André Thorup

Lars er der også næste år

På banerne ved Fanø Skole er kampene i fuld sving. Tilskuere og ventende hold står på rad og række rundt om banerne til lyden af popmusik, der konkurrere med Lars Magnussens gennemtrængende røst fra speakerhuset. Stemningen er løssluppen og udfoldelserne på grønsværen er alt andet end elitær og seriøs.

Kun en enkelt gang har Fanø Sommercup måttet undvære Lars' røst. Det var engang i 90'erne, hvor han ikke kunne lægge stemme til på grund af en bypass-operation. Selv er Lars født og opvokset i Esbjerg, og på trods af et arbejdsliv, der gik med at være annonce- og salgschef i flere danske mediehuse samt en årrække som pubejer i England, har Fanø Sommercup altid været en tilbagevendende begivenhed for Lars Magnussen. Men til næste, der vil han se fodbold.

Til næste år vil jeg ud og se holdende spille og drikke et par bajere med nogle venner, siger Lars, inden han skal tilbage til mikrofonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce