Annonce
Sønderborg

Se billederne fra Alstræf: Flødeskums-golf, toilet-kast og MC-hygge

Ove Iversen kaster med et toilet til en konkurrence. Foto: Timo Battefeld
Alstræf har denne weekend trukket motorcykelklubber fra Danmark og Tyskland til Havnbjerg, hvor der er blevet brændt dæk af og afviklet anderledes konkurrencer.

Havnbjerg: I over 40 år har Alstræf samlet motorcykelklubber fra Danmark og Tyskland til en weekend med motorcykler og hygge på Nordals. Det handler om hygge, øl, musik og konkurrencer. I denne weekend har MC'erne blandt andet dystet i at kaste længst med en plæneklipper, et toilet og en mikrobølgeovn. Den, der samlet kastede længst, var vinderen.

Træffet havde i år ikke trukket så mange deltagere til, som arrangørerne havde håbet på.

- Vejrudsigten har ikke set så godt ud, og der er ikke kommet så mange, som vi havde håbet på. Der er ikke så mange nye, men den faste kerne er her, sagde Max Landt Jensen, der er medarrangør.

Hans far er formand for MC Kæden Nordals, og Max Landt Jensen har været med til Alstræf, siden han var barn.

- Jeg er kommet her fra barnsben af med mine søskende. Det er fantastisk at være her. Det er bare noget, man skal være med til. Her kan man slå sig løs, og for mange er det en fast tradition at komme her, sagde Max Landt Jensen.

Annonce

Jeg er kommet her fra barnsben af med mine søskende. Det er fantastisk at være her. Det er bare noget, man skal være med til. Her kan man slå sig løs, og for mange er det en fast tradition at komme her.

Max Landt Jensen, medarrangør

Baby til Alstræf

Jens Andersen fra Billund har været til Alstræf mindst ti gange. I 1979 havde han sin tre måneder gamle søn med i en barnevognskasse i sidevognen på motorcyklen.

- Vi var da spændt på, hvad folk ville sige til det. Men der var fuld accept og respekt. Det var jo vores liv allerede dengang, og det er det stadig, sagde Jens Andersen, der kører 15.000 kilometer om året og blandt andet har kørt til Nordkap og Sydfrankrig. Næste store køretur er til Sortehavet.

Sønnen, Bent Harris Andersen, er i dag 40 år.

- Som barn var jeg altid med far til træf. Det ligger i blodet. Som barn gik jeg altid rundt og samlede flasker. Den ene gang samlede jeg 1500 flasker, sagde Bent Harris Andersen.

Brændte dæk

Lørdag formiddag var der fælles køretur rundt på Als, mens lørdag eftermiddag stod på hygge på pladsen. Her blev der spillet golf med en flødeskumsflaske, brændt dæk af og varmet op til aftenens fest, hvor der var livemusik og strip.

De første 40 år foregik Alstræf i Pøl og var arrangeret af MC Kæden Nordals. Da klubben stoppede med at arrangere træffet, tog en gruppe medlemmer over. Tonny Konstmann købte sammen med en anden Jehovas Vidners rigssal på Skolevej i Havnbjerg for fem år siden med Alstræf i tankerne.

- Ideen var at skabe et sted, hvor Alstræf kunne foregå. Når der ikke er Alstræf, arrangerer vi koncerter og fællesspisning. Næste gang er der snysk, og der kommer folk i alle aldre. Mit håb er, at folk kommer til at se det som et medborgerhus, siger Tonny Konstmann.

Stedet hedder i dag Valhal. Overskuddet fra Alstræf går til cykelklubber, som kan søge om tilskud til for eksempel kørekurser og aktiviteter.

Det handler om at have det sjovt og udfordre hinanden til Alstræf. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce