Annonce
Kolding

Se billederne fra Sommer ved Søen: Trofaste Inger er med hver evig eneste gang

78-årige Inger Sylvia Rosendahl er en trofast gæst til Sommer ved Søen-koncerterne. Hun plejer at følges med to veninder, men torsdag aften var hun blevet inviteret af sin svigerdatter Bianca Platz Rosendahl, der havde vundet en omgang øl og pølser i ugeavisens konkurrence på facebook. På billedes ses også Ingers søn, Freddy Rosendahl og børnebørnene Malthe, Lucas og Noah. Foto: Søren Gylling
Da D/troit slog tonen an til soul på scenen, var 78-årig Inger Sylvia Rosendahl som altid på plads blandt publikum. Hun nyder stemningen, musikken og en pølse.

Kolding: Publikum samler sig for tredje gang denne sommer på græsset foran scenen. I aften er otte mand på scenen. Det er bandet D/troit, der straks går i gang med at spille soul i den lune sommeraften. 78-årige Inger Sylvia Rosendahl er som altid fast gæst, når musikken spiller op til Sommer ved Søen.

- Der var en enkelt gang, hvor det var lige ved at glippe. Der kom jeg hjem fra ferie, men jeg nåede at komme derned, så jeg var med til den sidste del af koncerten med Johnny fra Kandis. Ellers har jeg været der alle gange. Jeg elsker det, både musikken og selve stemningen. Når folk går rundt med fadøl og pølser, så er de fleste glade, og jeg bliver også i godt humør af at komme derned.

Hun har ros til arrangørerne for at sammensætte et program, der rummer lidt for enhver smag.

- Jeg er faktisk til rock, jazz, kort sagt al musik. Eneste undtagelse er opera, det er ikke lige mig.

Hvis hun selv kunne hyre et navn, så ville det nok blive orkestret Kandis.

- Dem kan jeg godt lide, for deres musik er noget med go i, mener hun.

Hun savner lidt, at man må sidde i en stol foran scenen, men den mulighed er blevet afskaffet af sikkerhedsmæssige hensyn og for at give plads til flere. Hvis man vil sidde ned, så skal man rykke længere væk fra scenen.

- Jeg synes, det er lidt synd for de udviklingshæmmede, for de plejede at sidde der og rocke til musikken og lade som om, at de spillede med, siger hun.

Annonce

Det kan du glæde dig til

Der er stadig tre Sommer ved Søen-koncerter i vente.

Torsdag den 18. juli spiller Laura Mo.

Torsdag den 25. juli spiller Østkyst Hustlers.

Torsdag den 1. august spiller The Boss.

Sommer ved Søren bliver arrangeret af foreningen MusikKolding i samarbejde med Kolding Kommune, Slotssøbadet og Pieszak Denim.

Koncerterne er gratis. Du støtter arrangementet ved at købe drikkevarer på pladsen ved Slotssøen. Indtægterne fra baren er med til at sikre, at koncerterne kan være gratis.

Svigerdatter inviterer

Inger plejer at følges med to veninder.

Har du nogle traditioner ved Sommer ved Søen?

- Ja, jeg skal jo have min pølse. Den køber jeg hver gang, jeg er hernede.

Pølserne er store, og i pølseboden fortæller personalet, at de smager så godt, fordi de er fremstillet efter en hemmelig opskrift og grillet med kærlighed.

Normalt køber hun ikke øl.

- Jeg har kørt taxa i Kolding i 23 år, og som regel kører jeg selv herned. Når jeg gør det, så drikker jeg ikke øl.

I aften er hun ikke chauffør. Hun er nemlig blevet inviteret af sin svigerdatter, der har været så heldig at vinde en omgang øl og pølser på Kolding Ugeavis' facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce