Annonce
SønderjyskE

Se billederne fra sommerens første træning: Nu er SønderjyskE tilbage på græs

SønderjyskE-spillerne trænede kun på græs i cirka tre kvarter mandag. Dagen handlede primært om tests. Her er det William Tchuameni, der lægger an til en tackling i et spil "kant". Foto: Ludvig Dittmann
Så er sommerferien forbi. SønderjyskE's superligaspillere vendte mandag tilbage til træningen. Forude venter en måned med træning og træningskampe, inden bolden igen ruller i superligaen.

Fodbold: De gamle kunne ikke tøjle de unge.

På mål af Nazifi Yahaya og Peter Christiansen vandt SønderjyskE's hold af unge spillere 2-0 over de gamle i den første træning frem mod den nye sæson. Der var ganske vist ikke tale om nogen kamp af afgørende betydning. Det var en kamp på 15 minutter på en første træningsdag, der som altid var speciel. Inden da var spillernes form blevet kontrolleret i en løbetest, og mandag eftermiddag ventede flere tests af for eksempel springstyrke.

Men bare fordi der ikke sådan rigtigt var noget på spil, var der stadig ærgrelse at spore hos de gamle, da først Nazifi Yahayas tåfiser og dernæst Peter Christiansens hug med venstrebenet smuttede ind bag målmandstræner Toivo Vadum i målet.

Målmandstræneren måtte ind på kassen, fordi reservemålmand Nikola Mirkovic døjer med lidt småskavanker.

Det samme gør Marcel Rømer, men bortset fra de to - og Marc Pedersen og Teit Jacobsen, som er langtidsskadede - så var alle spillere mødt ind til test og spil.

Annonce

De første kampe

SønderjyskE spiller tre træningskampe i denne uge. Tirsdag mod et samlet alsisk hold i Nordborg, torsdag mod Malmø på udebane og lørdag mod Kolding Boldklub.

Banggaard er snart klar

Kampen på græs handlede ifølge cheftræner Glen Riddersholm mest om at give spillerne en mental gulerod, så de kunne mærke, at de var vendt tilbage fra ferie og få lidt bold i fødderne.

Derfor gjorde det heller ikke så meget, at nytilføjelsen Patrick Banggaard stod over den del af træningen. Han har sprængt trommehinden, og den skal lige på plads, inden han skal ind i nogen fysiske dueller. Men efter alt at dømme drejer det sig om dage, før han er klar til at spille fodbold.

Banggaard forventer at kunne bidrage med erfaring, når han i Marc Pedersens fravær sandsynligvis tager en plads i midterforsvaret ved siden af Kees Luijckx.

- Trods min alder på 25 så kommer jeg med erfaring og rutine, siger midterforsvareren, som kender Glen Riddersholm fra FC Midtjylland.

For Banggaard har det været et plus, at Riddersholm nu er træner i SønderjyskE.

- Det betyder noget. Jeg satte pris på ham i Midtjylland. Men jeg synes også, at setuppet omkring SønderjyskE er tiltalende og spændende.

Svær beslutning

Også Rilwan Hassan kender Glen Riddersholm fra FC Midtjylland. Og han lægger ikke skjul på, at Riddersholms mål om at ændre spillestilen har vejet tungt i beslutningen om at skrive under med SønderjyskE.

- Det var svært at tage beslutningen. Jeg ser mig selv som en spiller, der gerne vil spille fodbold, siger han med tryk på "spille".

- Jeg har spillet mod SønderjyskE mange gange, og jeg har set et hold, der gerne vil spille med lange bolde. Nu vil de gerne spille fodbold, og det er vigtigt, mener Rilwan Hassan.

SønderjyskE's nye offensivspiller, Rilwan Hassan, får nummer fire i SønderjyskE. Han gennemførte sommerens første træning og dagens tests med guldkæde og smartwatch. Foto: Ludvig Dittmann

Måske en ny islænding

Mandag kom det desuden frem, at endnu en ny spiller med al sandsynlighed er på vej til SønderjyskE.

Den islandske klub Keflavik har over for det islandske fodboldmedie, fotbolti.net, bekræftet, at SønderjyskE har købt den 18-årige midterforsvarer Isak Oli Olafsson. Trods den unge alder er han anfører for Keflavik, hvor han fik seniordebut som 16-årig.

SønderjyskE's sportschef, Hans Jørgen Haysen afviser dog, at en aftale er på plads.

- Vi har ikke underskrevet noget, men vi kender ham. Vi har haft kontakt med klubben, siger han.

Patrick Banggaard får nummer 26 i SønderjyskE. Han deltog ikke i træningen på græs, fordi han har sprængt trommehinden. Han skulle dog gerne være klar inden for det næste par dage. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lastbilbrand er opklaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce