Annonce
Billund

Se billederne: Gæsterne trodsede regnen

Julemanden kom naturligvis også til julemarkedet på Karensminde. Foto: Annett Bruhn
Selv om vejret drillede søndag, så blev weekendens julemarked på Karensminde besøgt af flere tusind gæster.
Annonce

Grindsted: Uanset om det er regn og rusk, så er der visse traditioner, der bare skal holdes i hævd.

En af disse er det årlige julemarked på Museumscenter Karensminde, som blev afviklet i weekenden.

Lørdag blev en fin dag med tørvejr og mange mennesker, men så satte vejrguderne sig for at drille støtteforeningen Karensmindes Venner, der står bag julemarkedet. Det betød en søndag formiddag med både regn og rusk, og få mennesker - skulle man tro. Men nej, der var lige så mange mennesker, som der plejede at være. Om formiddagen var de fleste folk bare trukket indendøre. Så juletræssælgeren Tage Gohr Jensen havde ikke så travlt på gårdspladsen.

- Det går jo godt, efter forholdene. Lørdag solgte vi mange træer, men om lidt klarer det op. Vi har mange, der kommer hvert år og køber juletræ her. Nogle kommer langvejs fra, fortæller Tage.

Han har i de seneste tre år solgt juletræer på julemarkederne på Karensminde. Tidligere år har han hjulpet til der, hvor der har været behov for det.

Udover juletræer og dekorationer var der gang i bålet og i de små grønne huse var der nok at gøre med at koge klejner og stege pølser.

Julemarkedet

Museumscenter Karensminde holder julemarked hvert år.

Det er Karensmindes Venner der står bag markedet, der altid afvikles over en weekend.

Markedet er, sammen med veterandyrskuet, et af årets helt store tilløbsstykker.

Annonce

1500 klejner

Også formanden for Karensmindes Venner, Elna Sørensen, var i højt humør - trods vejrgudernes drillerier.

- Vejret ser ikke ud til at betyde noget. Der er rigtig mange gæster, og der var nogle, der stod i kø 10 minutter før vi åbnede klokken 10. Gæsterne er klædt godt på, børnene har gummistøvler på, og hygger sig med at hoppe i vandpytter og se på dyrene. Det er bare dejligt. Og i stedet for at sælge mange juletræer, så sælger vi måske flere æbleskiver, siger Elna Sørensen.

Formanden var lidt over det hele hele weekenden, der, hvor hun kunne gøre bedst nytte. Det var i køkkenet - ind i mellem - hvor fire frivillige var i fuld gang med at fremstille klejner, som år efter år er et stort og solidt hit på den gamle museumsgårds julemarkeder. Alene søndag blev der lagt dej til og kogt omkring 1500 klejner.

- Der var omkring 1200 gæster lørdag, så vi kommer nok op på 2000 gæster. Alt derover er en bonus, mener Elna Sørensen.

Intet julemarked uden en julemand. Og sådan én kom der naturligvis også på Karensminde. Både lørdag og søndag kom han snigende - nok fra skoven - og ind til markedet. Selvfølgelig til stor jubel for alle børnene, som julemanden tog med ind i laden, hvor der blev danset om juletræet og sunget julesange - som det hører sig til.

Annonce

Uld og syltetøj

Og søndagen igennem var der trængsel og alarm i de gamle lader. Borgmester Ib Kristensen (V) og frue stod og solgte lodsedler og i de små boder blev der solgt stort set alt fra dekorationer over keramik, træ-ting, syltetøj og til hjemmesko og flotte hatte i det fineste uld.

Det var Kirstine Schmidt, der havde boden med de mange forskellige ting i uld.

- Det hele her er lavet af ren uld - direkte fra får, og jeg har lavet det hele. Jeg har arbejdet med uld i mange år. Tidligere havde vi selv får, som vi klippede, og så vaskede og kartede jeg ulden - og måske blev det også farvet. Det har jeg lavet i mange år, og gør det stadig. Jeg har været med på julemarkedet i mange år og jeg sælger da en del her, fortæller Kirstine Schmidt.

Over middag mente vejrguderne vist, at de havde drillet nok, og regnen stilnede af og solen tittede endda frem i ny og næ. Så det endte med at blive endnu en god dag for Karensmindes Venner.

Uld-damen Kirstine Schmidt havde også i år en stand i den gamle lade, hvor hun solgte forskellige ting i det reneste uld. Foto: Annett Bruhn
Søndag formiddag var vejret ikke med julemarkedet, og det gik lidt trægt med salg af juletræer. Til gengæld var der gang i både æbleskiver og klejner indenfor. Foto: Annett Bruhn
Julemanden var en kærkommen gæst på julemarkedet søndag. Foto: Annett Bruhn
Julemanden og hans hjælper gik direkte ind i stalden, hvor der blev danset om juletræet. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Øllebrødsslam fra Kolding Fjord kan ikke bruges til noget - fastslår rådgiver i klapansøgning til Miljøstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce