Annonce
Kultur

Se billederne: Heftig regn prægede Ribes Kulturnat

Man ved det regner virkelig meget, når selv Kong Neptun må bruge paraply - og et kæmpe regnskyl satte sit præg på Ribes Kulturnat søndag aften. Foto: André Thorup
Et enormt regnskyl satte sit præg på festlighederne, da den traditionsrige Kulturnat blev afholdt søndag aften i Ribe med tema om de fire elementer.

Ribe: Temaet for årets Kulturnat i Ribe var de fire elementer - Ild, luft, jord og vand.

De barske realiteter var bare, at det reelt set kun var ét af dem, der prægede Kulturnatten søndag aften:

Vand.

- Vejret taget i betragtning er der da ganske mange mennesker, sagde en herre i den hyggelige baggård på Quedens Café, hvor der var læ, labskovs og lækkert lokalbryg, men det var også inden, et monsterregnskyl mellem kl. 19.30 og 20.00 sendte alle byens gæster i skjul i telte, baggårde, og under markiser, parasoller og halvtage.

Festlighederne blev på flotteste vis åbnet kl. 19 med Small Ship Race i Skibbroen, hvor lyspyntede kajakker promenerede i åen, mens børnene skar græskarhoveder i Quedens' rosenhave, og der var fuld gang i skoleelevernes fysikforsøg i gågadens telte.

Men så satte regnen ind.

Og man ved det regner meget, når selv Kong Neptun var nødt til at bruge paraply, og når det lokale spejderkorps ikke kunne holde ilden i gang, men blot præsterede en fesen røgsøjle og en slatten pandekage i en stegepande henslængt på gaden.

Annonce
Man ved det regner meget, når Kong Neptun bruger paraply, og spejderne ikke kan holde bålet i gang.

Smil og våde lokker

Nogle vred deres tøj i teltets tørvejr, skumfiduserne til ungerne blev fugtige og et særligt lysshow ved Andeøerne blev aflyst, fordi vandstanden var for høj, men faktisk må man give herren på Quedens Café ret, for vejret taget i betragtning var der faktisk et imponerende fremmøde i Ribes gader.

Under paraplyerne og de slatne, våde lokker, der klæbede til børnenes ansigter, var der trods alt smil, mange så ud til at have en hyggelig aften og forældre og børn var rundt til de fire telte med jord, vand, ild og luft for at samle stempler.

Det var bare ærgerligt, at især ét af elementerne gjorde, at endnu flere kunne have hygget sig, og at lang tids forberedelse flere steder løb ud i sandet.

Eller - ud i vandet.

Programmet

Ribes Kulturnat rummer et omfattende program, der ud over gågaden og Skibbroen også foregår i Sct. Catharinæ Kirke, Ribe Domkirke, Det Gamle Rådhus, Brorsonsminde, Taarnborg, Seminariehuset, Termansens, Ribelund Museum med mere, og der er er foredrag, rundvisninger, koncerter, klovne, fysikshow, mad, hjemmebrygget øl, underholdning og meget meget mere.
Et sikkert hit ved Kulturnatten er græskarhovederne, og igen i år flokkedes børn og voksne i haven ved Café Quedens for at skære fantasisulde ansigter. Foto: André Thorup
Både børn og voksne måtte søge i ly i telte, da et voldsomt regnskyl satte ind mellem kl. 19.30 og 20.00. Trods regnen var der alligevel et fint fremmøde til kulturnatten, og på billedet har røgen spredt sig i ildteltet ved Andeøerne, fordi man forsøgte at rykke bål til børnenes skumfiduser ind under teltdugen. Foto: André Thorup
Ribe Roklub afholdt Small Ship Race i Skibbroen som en del af åbningsceremonien til Ribes Kulturnat 2019. Foto: André Thorup
Skoleelever lavede fysikforsøg i de fire telte med hver deres tema om ild, vand, jord og luft. Her er det i vand-teltet, hvor unge gæster følger rigtigt godt med i forsøgene. Foto: André Thorup
Trods vejret var der er rigtigt fint fremmøde til Kulturnatten i Ribe. Foto: André Thorup
Det regnede så meget, at det var vaskeligt at holde liv i de mange bål under Kulturnatten i Ribe søndag aften. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce