Annonce
Kultur

Se billederne: Heftig regn prægede Ribes Kulturnat

Man ved det regner virkelig meget, når selv Kong Neptun må bruge paraply - og et kæmpe regnskyl satte sit præg på Ribes Kulturnat søndag aften. Foto: André Thorup
Et enormt regnskyl satte sit præg på festlighederne, da den traditionsrige Kulturnat blev afholdt søndag aften i Ribe med tema om de fire elementer.

Ribe: Temaet for årets Kulturnat i Ribe var de fire elementer - Ild, luft, jord og vand.

De barske realiteter var bare, at det reelt set kun var ét af dem, der prægede Kulturnatten søndag aften:

Vand.

- Vejret taget i betragtning er der da ganske mange mennesker, sagde en herre i den hyggelige baggård på Quedens Café, hvor der var læ, labskovs og lækkert lokalbryg, men det var også inden, et monsterregnskyl mellem kl. 19.30 og 20.00 sendte alle byens gæster i skjul i telte, baggårde, og under markiser, parasoller og halvtage.

Festlighederne blev på flotteste vis åbnet kl. 19 med Small Ship Race i Skibbroen, hvor lyspyntede kajakker promenerede i åen, mens børnene skar græskarhoveder i Quedens' rosenhave, og der var fuld gang i skoleelevernes fysikforsøg i gågadens telte.

Men så satte regnen ind.

Og man ved det regner meget, når selv Kong Neptun var nødt til at bruge paraply, og når det lokale spejderkorps ikke kunne holde ilden i gang, men blot præsterede en fesen røgsøjle og en slatten pandekage i en stegepande henslængt på gaden.

Annonce
Man ved det regner meget, når Kong Neptun bruger paraply, og spejderne ikke kan holde bålet i gang.

Smil og våde lokker

Nogle vred deres tøj i teltets tørvejr, skumfiduserne til ungerne blev fugtige og et særligt lysshow ved Andeøerne blev aflyst, fordi vandstanden var for høj, men faktisk må man give herren på Quedens Café ret, for vejret taget i betragtning var der faktisk et imponerende fremmøde i Ribes gader.

Under paraplyerne og de slatne, våde lokker, der klæbede til børnenes ansigter, var der trods alt smil, mange så ud til at have en hyggelig aften og forældre og børn var rundt til de fire telte med jord, vand, ild og luft for at samle stempler.

Det var bare ærgerligt, at især ét af elementerne gjorde, at endnu flere kunne have hygget sig, og at lang tids forberedelse flere steder løb ud i sandet.

Eller - ud i vandet.

Programmet

Ribes Kulturnat rummer et omfattende program, der ud over gågaden og Skibbroen også foregår i Sct. Catharinæ Kirke, Ribe Domkirke, Det Gamle Rådhus, Brorsonsminde, Taarnborg, Seminariehuset, Termansens, Ribelund Museum med mere, og der er er foredrag, rundvisninger, koncerter, klovne, fysikshow, mad, hjemmebrygget øl, underholdning og meget meget mere.
Et sikkert hit ved Kulturnatten er græskarhovederne, og igen i år flokkedes børn og voksne i haven ved Café Quedens for at skære fantasisulde ansigter. Foto: André Thorup
Både børn og voksne måtte søge i ly i telte, da et voldsomt regnskyl satte ind mellem kl. 19.30 og 20.00. Trods regnen var der alligevel et fint fremmøde til kulturnatten, og på billedet har røgen spredt sig i ildteltet ved Andeøerne, fordi man forsøgte at rykke bål til børnenes skumfiduser ind under teltdugen. Foto: André Thorup
Ribe Roklub afholdt Small Ship Race i Skibbroen som en del af åbningsceremonien til Ribes Kulturnat 2019. Foto: André Thorup
Skoleelever lavede fysikforsøg i de fire telte med hver deres tema om ild, vand, jord og luft. Her er det i vand-teltet, hvor unge gæster følger rigtigt godt med i forsøgene. Foto: André Thorup
Trods vejret var der er rigtigt fint fremmøde til Kulturnatten i Ribe. Foto: André Thorup
Det regnede så meget, at det var vaskeligt at holde liv i de mange bål under Kulturnatten i Ribe søndag aften. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce