Annonce
Tønder

Se billederne: Hus brændte ned i nat

Fire brandværn kæmpede hele lørdag morgen og formiddag med at slukke branden i villaen på Sivkrovej i Bedsted. Som man kan se af billederne, resterer der ikke meget af huset. Foto: Martin Franciere

BEDSTED: Det er et mysterium, hvorfor et tilsyneladende tomt hus begyndte at brænde tidligt lørdag morgen. I hvert fald skal politiet i starten af den kommende uge undersøge, hvor huset på Sivkrovej midti Bedsted begyndte at brænde klokken fire om morgenen.

- I næste uge skal brandteknikere gennemgå brandtomten for at klarlægge brandårsagen, siger vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard.

Brandfolkene forventede ved 11-tiden lørdag, at slukningsarbejdet var tæt på at være overstået. Det var besværliggjort af, at taget var belagt med blikplader. Det gjorde det svært at slukke branden, fortæller indsatslederen fra Brand & Redning Sønderjylland, Erik Dall.

- Det brændte ind under blikpladerne. Da vi ankom til stedet, var huset totalt overtændt, så jeg kunne ikke sende mine folk ind i huset, fortæller Erik Dall.

Annonce
De frivillige brandfolk havde lørdag formiddag stadig travlt med at efterslukke branden. Efterslukningen blev besværliggjort af, at taget bestod af blikplader, som skulle fjernes med en grab, før man kunne slukke gløder på gulvet. Foto: Martin Franciere

Fire brandværn

Frivillige brandfolk fra brandværnene i Bedsted, Hellevad, Løgumkloster og Aabenraa kæmpede mod flammerne morgenen igennem.

Blandt andet blev der rekvireret en kran og en drejestige fra Aabenraa, oplyser Erik Dall. Kranen hjalp med at fjerne de varme blikplader fra huset, så brandfolkene kunne efterslukke under pladerne, der faldt ned gennem huset og lå på gulvet.

Slukningsarbejdet betød morgenen igennem, at Sivkrovej i Bedsted var totalt lukket på grund af parkerede slukningskøretøjer.

Anmeldelsen om branden kom klokken 04.41.

- Beboeren var heldigvis ikke hjemme, men vi har fået fat i vedkommende, og der er ikke fare for, at ilden breder sig til nabohusene, oplyste vagtchefen fra politiet, Nikolai Hølmkjær, tidligt lørdag morgen.

Sivkrovej var hele formiddagen spærret på grund af slukningskøretøjerne, der kom fra Bedsted, Løgumkloster, Hellevad og Aabenraa. I starten af den kommende uge skal en brandtekniker gennemgå ejendommen for at fastslå brandårsagen. Foto: Martin Franciere
Fire brandværn kæmpede hele lørdag morgen og formiddag med at slukke branden i villaen på Sivkrovej i Bedsted. Som man kan se af billederne, resterer der ikke meget af huset. Ingen kom nogen til ved branden. I den kommende uge skal en brandtekniker forsøge at fastslå årsagen til branden. Foto: Martin Franciere
Fire brandværn kæmpede hele lørdag morgen og formiddag med at slukke branden i villaen på Sivkrovej i Bedsted. Som man kan se af billederne, resterer der ikke meget af huset. Ingen kom nogen til ved branden. I den kommende uge skal en brandtekniker forsøge at fastslå årsagen til branden. Foto: Martin Franciere
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce