Annonce
Sønderborg

Se billederne: Knap 2000 mænd havde en herrefrokost, som vil blive husket længe

Den engelske dirigent Bruce Miller styrede den storslåede musik under herrefrokosten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Herrefrokosten med 1950 deltagere blev igen en fest, som vil blive husket længe. Orkestermusik og veloplagte talere var forrygende.
Annonce

Sønderborg: Lille Jensen - tidligere udenrigs- og skatteminister Kristian Jensen (V) - og store Jensen - sanger og komiker Armin Jensen - fik teltdugen til at løfte sig ved den store herrefrokost i Sønderborg. De kom med forrygende taler.

Ringriderkomiteen havde simpelthen lavet et scoop i år med de to hovedtalere, som på hver sin måde høstede stort bifald og stående applaus. De kom med vittigheder - ikke alle kan gengives i avisen - og Armin Jensen sang fra talerstolen, der efter hans eget udsagn skulle holde til en stor vægt. For første gang blev der sunget fra talerstolen med et potpourri af ørehængere lige fra "Dame 40 år", "Om lidt er kaffen klar" til "Kære lille mormor". Han sluttede med en sang fra operaens verden, og det gav stående ovationer.

Også borgmester Erik Lauritzen kom godt fra sin tale med et lille hip til tidligere minister Kristian Jensen.

- Du lavede i valgkampen et lille hul i Fynshav for en Als-Fyn bro. Vi sender gerne en rendegraver og hjælper den nye transportminister på vej, sagde Erik Lauritzen, der fik stort bifald for at nævne Bent Jensen, Linak og Peter Mads Clausen, Danfoss, der er enestående personligheder med økonomisk støtte til store projekter i Sønderborg-området.

Blandt de næsten 2.000 mandfolk var for 15. gang Allan K. Pedersen, som i 13 år var fodboldboss for Nordsjællands superligahold.

- Jeg kommer hvert år på grund af det fantastiske sammenhold og det imponerende setup. Hele byen er med, og man kan se i teltet, at næste generation er på vej, sagde Allan K. Pedersen under en kort pause i frokosten. Nu har han i 13 år arbejdet med Langelands-festivallen, som starter på fredag.

I kan alle huske Joachim B. Olsens betalte valgreklame: "Når I er færdige med at gokke, så stem på jokke". Han kom ikke i folketinget og kan nu lave sloganet om: "Når i er færdige med Jokke, kan I stadig gokke".

Tidligere minister Kristian Jensen

Annonce

Rigmand til frokost

Rigmanden Karsten Ree var for første gang til herrefrokost og kender Sønderborg rigtig godt. Han havde i 90'erne firmaet Ree-marine i syv år.

- Det lå på den anden side af floden (Alssund, red), fortæller Karsten Ree, der har været plaget af en boldprop og kræft. Nu er han fit for fight. I en alder af 74 år er han blevet realitystjerne sammen med Oddset Janni.

- Jeg kan godt li' Sønderborg, og det er dejligt at se byens spidser og ikke alt det ross med tatoveringer, understregede han.

Højdepunktet var igen i år alle orkestre med 193 musikere, som spillede stående mellem bordene. Og helt uundværligt er Ringriderorkesteret under ledelse af Jeppe Rasmussen.

Herrefrokosten havde et særligt islæt denne gang. Toastmaster Leif Maibom kunne fortælle, at den tidligere chef i Kontor Syd, Svend-Aage Kjær, ville give 10.000 kroner for den allersidste lodseddel til Ringriderlotteriet. Der kom i løbet af eftermiddagen adskillige højere bud, men det hele endte med, at lodsedlen gik for 35.000 kroner købt af Svend-Aage Kjær, Carsten Jørgensen og OJ Elektronik. Pengene går til Kræftens bekæmpelse. Det samme gør eventuelle præmier.

Det var menuen for 1950 mænd

De 1950 deltagende mænd ved herrefrokosten i Sønderborg fik en herlig menu i løbet af eftermiddagen.

Nemlig tre slags sild til forret, "Kong Fiddes livret" var hovedret, og så var der ost til dessert.

Det var der indkøbt til herrefrokosten:

Forret:

35 spande marinerede sild

40 spande kryddersild

20 spande sennepsild

Dertil karrysalat, ½ æg, fedt, smør, rugbrød og nye kartofler.

Hovedret:

Kong Fiddes livret

750 kg oksekød (bøf stroganoff) rigeligt med smør, karry, paprika, ketchup, fløde og engelsk sovs.

800 kg kartofler

Tilbehør hakket æg, løg, rødbeder og peberrod

Dessert:

Ostetallerken med:

Emmentaler-ost

Tomme de Savoie

Brieost

Boller og sødt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce