Annonce
Kolding

Se billederne: Kolding-fotograf har været med X-factor-maskinen fra starten af

Maria og Bea har taget hele Danmark med storm, efter deres optræden i X-factor. De to piger måtte desværre udgå da Beas far døde dagen før femte liveshow. En hård dag på arbejde for Lasse, der ligesom resten af landet var faldet pladask for de unge sønderjyder. Foto: Lasse Lagoni
Lasse Lagoni har levet som professionel fotograf de seneste seks år og at være fotograf for X-factor, er noget af det vildeste han han har prøvet.

Kolding: Lasse Lagoni var med til auditions, da denne udgave af X-factor, startede i Odense tilbage i august og har fulgt hele cirkusset hele vejen igennem, bortset fra en enkelt afstikker under auditions i København. Hvor Lasse var optaget af andre arbejdsopgaver.

Arbejdet med X-factor har været noget af det vildeste, Lasse har prøvet i sit arbejde som fotograf. Han håber at han også er velkommen til næste sæson.

- Nu har jeg ikke snakket med dem om det endnu, men de lader til at være tilfredse, så håber da at komme med næste gang, fortæller Lasse Lagoni.

Finalen i X-factor løber over skærmen på TV2 klokken 20.00 fredag aften.

Annonce
Lasse skal helst ikke blive set under showet, derfor gør han sit for ikke at blive set. Her har hans fotografkollega Robert dog fanget under et liveshow. Foto: Robert Hendel
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce