Annonce
Sønderborg

Se billederne: Kostumer, bold og bajere på Ringriderpladsen

Så er de i gang! Manager-konkurrencen begyndte med en fælles ølstafet. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg Statsskoles festudvalg afholder det årlige Manager-arrangement på Ringriderpladsen. 800 elever fordelt på 32 hold deltager i bold- og drukspil både torsdag og fredag. Præmieoverrækkelsen finder sted på Buddy Holly fredag aften.

Sønderborg: Traditionen tro har omkring 800 elever fra Sønderborg Statsskole indtaget Ringriderpladsen for at holde det årlige fodbold- og festarrangement, Manager. I farvestrålende kostumer fejrer de unge mennesker, at skoleårets undervisning er forbi, og eksaminerne står for døren.

32 hold deltager i Manager-festen og de har alle klædt sig ud efter et selvvalgt tema. Djævle, ninja-turtles, riddere og svenskere besøger hinanden på kryds og tværs i forskellige telte, som de hver i sær har sat op på pladsen.

Eleverne har ikke selv valgt deres eget hold. De er blevet købt af én af de 32 såkaldte "managers" med fiktive penge, som har sammensat et hold på tværs af årgangene.

- Det lyder jo meget forkert, at vi er blevet solgt på auktion, men det fungerer rigtig godt. Vi møder en masse, vi ikke kender i forvejen og lærer hinanden at kende, fortæller Søren Johannesen Smedegaard, som går i 2.g på Sønderborg Statsskole.

Han og kammeraten Alex Bjørnskov deltog også i sidste års Manager, og det var en positiv oplevelse:

- Jeg taler stadig med dem, jeg var på hold med dengang, fortæller Alex Bjørnskov.

Annonce
Superkvinder og Team Easy On-camperen. 32 hold deltager og de har alle deres eget tema. Foto: Timo Battefeld

Drukbold Manager 2019

Manager-festen begyndte torsdag eftermiddag med en kæmpemæssig ølstafet, hvor alle løb i samlet flok mod drikkevarerne. Herefter gik turneringen i gang. De 32 hold spiller sig frem i turneringen og ventetiden mellem kampene bliver fyldt med fuldskab.

I riddernes telt kommer gæster i gabestok, men de kan gøre sig fri ved at drikke af en ølbong. Team Easy On har campingvogn med, og den er udsmykket med Henning Primdahl og Pim de Keysergrachts ansigter.

- Det er grafittikunstneren Andreas Welin, som har været så venlig at pynte camperen. Det er virkelig fedt, at tidligere elever som ham lægger tid og sjæl i det her arrangement, fortæller sportsdirektøren for Team Easy On, Morten Carl.

I løbet af fredagen begynder finalespillet i Manager-konkurrencen og præmieoverrækkelsen vil finde sted på Buddy Holly samme aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce