Annonce
Kolding

Se billederne: Moonjam spillede sig gennem regnen til Sommer ved Søen

Morten Kærså har en lang karriere i musikken bag sig, torsdag aften bragte den ham til Sommer ved Søen. Foto: Yilmaz Polat
Når Moonjam spiller koncerter som Sommer ved Søen glæder de sig ekstra meget. Det betyder nemlig, at de kan lokke nogle nye fans ind i folden.

Kolding: De har stået på mange scener og spiller årligt mange koncerter landet over. Om en måneds tid spiller bandet endda på Bøgescenen til Smukfest.

Derfor kunne man nemt fristes til at tro, at en koncert til Sommer ved Søen blot var endnu en i rækken.

Men sådan er det ikke for Moonjam med kapelmester og forsanger Morten Kærså i spidsen.

- Alle koncerter er fede at spille særligt de gratis koncerter som Sommer ved Søen, siger Morten Kærså og fortsætter.

- Vi elsker den slags koncerter her, for det betyder at vi kan vise os frem til nogen, der måske ikke har set os før og det giver måske en ekstra fan af Moonjam, lyder det fra en glad kapelmester en halv time før koncertens start.

Morten Kærså har spillet til Sommer ved Søen en gang før, det var sammen med Sebastian, han mener selv, at det var i 1986, men det er så lang tid siden, at det er lidt svært at huske.

Annonce

Det kan du ellers glæde dig til

Torsdag den 18. juli spiller Laura Mo.

Torsdag den 25. juli spiller Østkyst Hustlers.

Torsdag den 1. august spiller The Boss.

Sommer ved Søren bliver arrangeret af foreningen MusikKolding i samarbejde med Kolding Kommune, Slotssøbadet og Pieszak Denim.

Koncerterne er gratis. Du støtter arrangementet ved at købe drikkevarer på pladsen ved Slotssøen. Indtægterne fra baren er med til at sikre, at koncerterne kan være gratis.

Det ligger i navnet

Morten Kærså skyder på, at han og bandet spiller mellem 50 og 60 koncerter. Når man hvert år spiller så mange koncerter, er det vigtigt at man hele tiden holder showet spændende for både publikum og en selv. Det kommer ganske naturligt til Moonjam.

- Det ligger faktisk i navnet Moonjam, vi er gode til at jamme og improvisere. Man kan komme og se os tre gange i træk, uden at koncerterne ligner hinanden, ud over de historier jeg fortæller mellem numrene, men dem forsøger jeg også at skifte lidt ud i, for de der kommer og ser os flere gange i træk, griner en storsmilende Morten Kærså.

Moonjam findes i to udgaver, der er en trio og en sekstet. Til Sommer ved Søen var sekstetten afsted og i den er blandt andre Mikkel Nordsø, som Morten Kærså spillede sammen med i Sneakers i firserne.

Når Mikkel Nordsø er med, så spiller vi nogle af de gamle numre med Sneakers. Og vi er så heldige, at vores vokalist Majbrit også kan synge numrene med Sneakers, så vi kan give publikum det hele store show, fortæller Morten Kærså og påpeger, at han nyder at vise hele sit repertoire frem.

Normalt til Sommer ved Søen bliver der holdt en pause, det valgte man at undlade ved torsdagens udgave på grund af vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce