Annonce
Sønderborg

Se billederne: Oldboys Cup handler om fodbold, fællesskab og tredje halvleg

David Rasmussen (i lyseblåt) deltog sammen med en masse kammerater til HUI Oldboys Cup. Det blev desværre til et nederlag i kvarfinalen for holdet, der spillede i lånte lyseblå SønderjyskE-trøjer. Næste år har de dog planer om, at de skal have designet deres egne trøjer. Foto: Jacob Schultz
For tredje år i træk løb HUI Oldboys Cup af stablen i Høruphallerne. Her var hele 32 hold tilmeldt til fodboldturnering, hygge med drengene og ikke mindst en kold øl eller to.

Hørup: Allerede inden man træder ind i hallen, kan man høre det. Hujen, opmuntrende tilråb og ikke mindst de høje brag fra en læderbold, der brager mod en bande. 32 fodboldhold bestående af mænd i alderen fra 32 år og opefter var lørdag eftermiddag for tredje gang samlet til HUI Oldboys Cup i Høruphallerne.

En af dem, der i år er med til stævnet for anden gang, er 34-årige David Rasmussen. Han står på sidelinjen sammen med sine holdkammerater og har knappet den første øl op. Kvartfinalen blev nemlig endestationen for mandskabet, men nederlaget tager holdet heldigvis ikke så tungt.

- Det er selvfølgelig aldrig sjovt at tabe, men når vi så først er færdige med at spille, så kan vi jo på den anden side endelig få købt en kasse øl, siger han grinende og peger i retning af en allerede halvtom kasse Odense-pilsnere, der står placeret oppe på tilskuerpladserne:

- Sidste år gjorde vi den fejl, at vi også drak øl i pausen mellem kampene, men det har vi trods alt ladet være med i år, så lidt har vi da lært, siger han.

Annonce
Det er selvfølgelig aldrig sjovt at tabe, men når vi så først er færdige med at spille, så kan vi jo på den anden side endelig få købt en kasse øl.

David Rasmussen, deltager i HUI Oldboys Cup.

Tredje halvleg

David Rasmussen begyndte at spille fodbold som 25-årig. Da han startede til sporten var det mest for at få tabt sig et par kilo, men det sociale efter træning og kampe, den såkaldte tredje halvleg i omklædningsrummet, er noget af det, han stadigvæk sætter mest pris på.

- Vi har et rigtig stort fællesskab i omklædningsrummet, og det er også en af grundene til, at det er så fedt at komme til et arrangement som det her. Jeg møder mange kammerater her i hallen, som jeg kun ser en gang om året til netop det her stævne. Det er virkelig fedt at opleve, at der er så stor opbakning til det igen i år, siger David Rasmussen, mens han holder et vågent øje med, hvad der foregår på banen, hvor den første semifinale netop er skudt i gang.

Til hverdag spiller David Rasmussen oldboys-fodbold i Gråsten, men i dagens anledning deltager han på et hold sammen med nogle af sine gamle venner.

- Min kammerat ringede bare og sagde, at nu havde han meldt os til. Så var der ligesom ikke så meget andet at gøre end at møde op, siger David Rasmussen grinende.

Stævnet blev traditionen tro rundet af med fællesspisning for de cirka 175 tilmeldte, og så var der ellers lagt an til fest til den lyse morgen. For dem der altså kan holde til det.

- Det kunne vi godt sidste år, så nu må vi se, om det ikke også bliver sådan i år, siger David Rasmussen.

Der blev gået til den på banen til stævnet, der startede allerede klokken 10 om formiddagen. Hvert hold spiller i løbet af dagen minimum fire kampe. Foto: Jacob Schultz
På tilskuerpladserne blev der drukket rigeligt med øl efter kampene. Foto: Jacob Schultz
Foruden at spille fodbold var der også tid til at få snakket med de kammerater, man ellers ikke har tid til at se i hverdagen. Foto: Jacob Schultz
Der var fyldt godt op i hallen og efter stævnet var flere end 175 tilmeldt til fællesspisning. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce