Annonce
Sønderborg

Se billederne: Sønderborgs største rockfest med Bon Jovi og Def Leppard

John Bon Jovi i front for sit band i Sønderborg Foto: Timo Battefeld
25.0000 mennesker var tirsdag aften til koncert på Sønderborgs nye spillested, Slagmarken nær Sønderborg.

Sønderborg: Vejret viste tænder med tordenvejr og kraftige regnskyl tirsdag eftermiddag over Sønderborg. Trafikken gik i hårdknude på omfartsvejen, der forbinder Als med Fastlandet. Det så trist ud for den største koncert nogensinde i Sønderborg.

Men tidligt på aftenen købte solen en billet til koncerten og tjekkede ind sammen med de 25.000 publikummer fra hele Danmark og Europa. Her var både store fans af Def Leppard og Bon Jovi og publikummer, som bare skulle opleve en af de største events i Sønderborg i mange år.

Tina Lehmann fra Köln i Tyskland har været Bon Jovi-fan siden 1992.

- Jeg har set ham otte gange. Jeg har også været i London for at se ham. Han ser bare så godt ud, og hans musik er vildt god. Jeg elsker ham. Jeg så ham i Tyskland for seks år siden og lovede mig selv at, jeg skulle se ham igen. Så jeg købte billet både til Tyskland og Danmark. Ingen problem, sagde Tina Lehmann.

Hun skal både se Bon Jovi i Sønderborg og igen i München i juli.

Annonce
Def Leppard var første band på scenen. Foto: Timo Battefeld

Færøske fans

Def Leppard steg nærmest direkte ud af 80'erne og ind på Sønderborgs nye storscene med glitterbukser, permanentet hår og lange, kulørte tørklæder om halsen. Med numre som 'Rocket' og 'Pour some sugar on me' vækkede bandet pladsen til live.

Familien Simonsen fra Færøerne var taget til Danmark for at se de gamle rockhelte. Børnene havde fået valget mellem Bon Jovi i Sønderborg og Ed Sheeran i Odense. De valgte Bon Jovi.

- Nu havde vi muligheden for at se to gamle bands. Ed Sheeran laver sikkert musik 30-40 år endnu, sagde storebror Helgi Simonsen.

- Vi kom med et fly med 100 færinger, som også skulle til Bon Jovi-koncert i Sønderborg. I alt er her vist 200 færinger, fortalte far Ingi Simonsen.

Godkendt af musiker

Lone Pedersen Top fra Fyn var taget til Sønderborg sammen med tre venner.

- Jeg har været vild med Bon Jovi og Def Leppard, siden jeg var ung. Men det er første gang, jeg skal se dem. Så det er win-win. Jeg er sikker på, det bliver skide godt, smilede hun på vej ind i publikumsmassen.

Sangeren og guitaristen Mike Tramp kendt fra bands som White Lion og Mabel var også kommet til Sønderborg.

- Folk, jeg kender, var på forhånd skeptiske, om Sønderborg kunne bære det her. Men se hvor mange mennesker, der er her. Det er altid skønt for os musikere, når folk bakker op om livemusikken. Her står vi alle under samme flag. Her handler det ikke om, hvem man holder med i fodbold, eller hvem man stemmer på. I fjernsynet er det plastik, live man kan ikke putte ned i en kasse. Jeg elsker det her. Det er hyggeligt, sagde Mike Tramp.

Bon Jovi satte gang i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Fællessang med Bon Jovi

Bon Jovi indtog scenen under stor jubel og begyndte blandt andet med sangen 'Raise Your Hands' og fik hele pladsen til at række hænderne i vejret.

- Hold nu op, der er mange mennesker. Jeg kan se folk så langt, der er bakker, sagde John Bon Jovi fra scenen.

Hvorefter der var kaldt til fællessang på Sønderborgs nye koncertplads.

Solen skinnede under Def Leppards koncert. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce