Annonce
Sønderborg

Se billederne: Sønderborgs største rockfest med Bon Jovi og Def Leppard

John Bon Jovi i front for sit band i Sønderborg Foto: Timo Battefeld
25.0000 mennesker var tirsdag aften til koncert på Sønderborgs nye spillested, Slagmarken nær Sønderborg.

Sønderborg: Vejret viste tænder med tordenvejr og kraftige regnskyl tirsdag eftermiddag over Sønderborg. Trafikken gik i hårdknude på omfartsvejen, der forbinder Als med Fastlandet. Det så trist ud for den største koncert nogensinde i Sønderborg.

Men tidligt på aftenen købte solen en billet til koncerten og tjekkede ind sammen med de 25.000 publikummer fra hele Danmark og Europa. Her var både store fans af Def Leppard og Bon Jovi og publikummer, som bare skulle opleve en af de største events i Sønderborg i mange år.

Tina Lehmann fra Köln i Tyskland har været Bon Jovi-fan siden 1992.

- Jeg har set ham otte gange. Jeg har også været i London for at se ham. Han ser bare så godt ud, og hans musik er vildt god. Jeg elsker ham. Jeg så ham i Tyskland for seks år siden og lovede mig selv at, jeg skulle se ham igen. Så jeg købte billet både til Tyskland og Danmark. Ingen problem, sagde Tina Lehmann.

Hun skal både se Bon Jovi i Sønderborg og igen i München i juli.

Annonce
Def Leppard var første band på scenen. Foto: Timo Battefeld

Færøske fans

Def Leppard steg nærmest direkte ud af 80'erne og ind på Sønderborgs nye storscene med glitterbukser, permanentet hår og lange, kulørte tørklæder om halsen. Med numre som 'Rocket' og 'Pour some sugar on me' vækkede bandet pladsen til live.

Familien Simonsen fra Færøerne var taget til Danmark for at se de gamle rockhelte. Børnene havde fået valget mellem Bon Jovi i Sønderborg og Ed Sheeran i Odense. De valgte Bon Jovi.

- Nu havde vi muligheden for at se to gamle bands. Ed Sheeran laver sikkert musik 30-40 år endnu, sagde storebror Helgi Simonsen.

- Vi kom med et fly med 100 færinger, som også skulle til Bon Jovi-koncert i Sønderborg. I alt er her vist 200 færinger, fortalte far Ingi Simonsen.

Godkendt af musiker

Lone Pedersen Top fra Fyn var taget til Sønderborg sammen med tre venner.

- Jeg har været vild med Bon Jovi og Def Leppard, siden jeg var ung. Men det er første gang, jeg skal se dem. Så det er win-win. Jeg er sikker på, det bliver skide godt, smilede hun på vej ind i publikumsmassen.

Sangeren og guitaristen Mike Tramp kendt fra bands som White Lion og Mabel var også kommet til Sønderborg.

- Folk, jeg kender, var på forhånd skeptiske, om Sønderborg kunne bære det her. Men se hvor mange mennesker, der er her. Det er altid skønt for os musikere, når folk bakker op om livemusikken. Her står vi alle under samme flag. Her handler det ikke om, hvem man holder med i fodbold, eller hvem man stemmer på. I fjernsynet er det plastik, live man kan ikke putte ned i en kasse. Jeg elsker det her. Det er hyggeligt, sagde Mike Tramp.

Bon Jovi satte gang i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Fællessang med Bon Jovi

Bon Jovi indtog scenen under stor jubel og begyndte blandt andet med sangen 'Raise Your Hands' og fik hele pladsen til at række hænderne i vejret.

- Hold nu op, der er mange mennesker. Jeg kan se folk så langt, der er bakker, sagde John Bon Jovi fra scenen.

Hvorefter der var kaldt til fællessang på Sønderborgs nye koncertplads.

Solen skinnede under Def Leppards koncert. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce