Annonce
Sønderborg

Se billederne: Sønderborgs største rockfest med Bon Jovi og Def Leppard

John Bon Jovi i front for sit band i Sønderborg Foto: Timo Battefeld
25.0000 mennesker var tirsdag aften til koncert på Sønderborgs nye spillested, Slagmarken nær Sønderborg.

Sønderborg: Vejret viste tænder med tordenvejr og kraftige regnskyl tirsdag eftermiddag over Sønderborg. Trafikken gik i hårdknude på omfartsvejen, der forbinder Als med Fastlandet. Det så trist ud for den største koncert nogensinde i Sønderborg.

Men tidligt på aftenen købte solen en billet til koncerten og tjekkede ind sammen med de 25.000 publikummer fra hele Danmark og Europa. Her var både store fans af Def Leppard og Bon Jovi og publikummer, som bare skulle opleve en af de største events i Sønderborg i mange år.

Tina Lehmann fra Köln i Tyskland har været Bon Jovi-fan siden 1992.

- Jeg har set ham otte gange. Jeg har også været i London for at se ham. Han ser bare så godt ud, og hans musik er vildt god. Jeg elsker ham. Jeg så ham i Tyskland for seks år siden og lovede mig selv at, jeg skulle se ham igen. Så jeg købte billet både til Tyskland og Danmark. Ingen problem, sagde Tina Lehmann.

Hun skal både se Bon Jovi i Sønderborg og igen i München i juli.

Annonce
Def Leppard var første band på scenen. Foto: Timo Battefeld

Færøske fans

Def Leppard steg nærmest direkte ud af 80'erne og ind på Sønderborgs nye storscene med glitterbukser, permanentet hår og lange, kulørte tørklæder om halsen. Med numre som 'Rocket' og 'Pour some sugar on me' vækkede bandet pladsen til live.

Familien Simonsen fra Færøerne var taget til Danmark for at se de gamle rockhelte. Børnene havde fået valget mellem Bon Jovi i Sønderborg og Ed Sheeran i Odense. De valgte Bon Jovi.

- Nu havde vi muligheden for at se to gamle bands. Ed Sheeran laver sikkert musik 30-40 år endnu, sagde storebror Helgi Simonsen.

- Vi kom med et fly med 100 færinger, som også skulle til Bon Jovi-koncert i Sønderborg. I alt er her vist 200 færinger, fortalte far Ingi Simonsen.

Godkendt af musiker

Lone Pedersen Top fra Fyn var taget til Sønderborg sammen med tre venner.

- Jeg har været vild med Bon Jovi og Def Leppard, siden jeg var ung. Men det er første gang, jeg skal se dem. Så det er win-win. Jeg er sikker på, det bliver skide godt, smilede hun på vej ind i publikumsmassen.

Sangeren og guitaristen Mike Tramp kendt fra bands som White Lion og Mabel var også kommet til Sønderborg.

- Folk, jeg kender, var på forhånd skeptiske, om Sønderborg kunne bære det her. Men se hvor mange mennesker, der er her. Det er altid skønt for os musikere, når folk bakker op om livemusikken. Her står vi alle under samme flag. Her handler det ikke om, hvem man holder med i fodbold, eller hvem man stemmer på. I fjernsynet er det plastik, live man kan ikke putte ned i en kasse. Jeg elsker det her. Det er hyggeligt, sagde Mike Tramp.

Bon Jovi satte gang i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Fællessang med Bon Jovi

Bon Jovi indtog scenen under stor jubel og begyndte blandt andet med sangen 'Raise Your Hands' og fik hele pladsen til at række hænderne i vejret.

- Hold nu op, der er mange mennesker. Jeg kan se folk så langt, der er bakker, sagde John Bon Jovi fra scenen.

Hvorefter der var kaldt til fællessang på Sønderborgs nye koncertplads.

Solen skinnede under Def Leppards koncert. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce