Annonce
Sønderborg

Se billederne: Seebach holdt fed fest i Sønderborg

Rasmus Seebach trak fulde huse i Mølleparken torsdag aften. Foto: Jacob Schultz
Rasmus Seebach har et rigtig godt tag på publikum. Det viste hitmageren endnu en gang, da han torsdag åbnede sæsonen af koncerter i Mølleparken.

Sønderborg: Mølleparken og Rasmus Seebach er bare en god kombination. Det stod allerede klart efter få numre, da musikeren torsdag aften kiggede forbi med sit velspillende band.

- Det er fantastisk at være tilbage i gryden. Er I klar til at holde en fest, sagde en tydeligt veloplagt Seebach, der i år kan fejre ti års jubilæum som soloartist.

Publikum blev taget lidt på sengen, da Seebach sang første vers i indledningsnummeret "Engel" fra en lille scene oppe blandt folk. Forvirringen var dog ikke større, end publikum meget hurtigt brød ud i fællessang og klapsalver.

Rasmus Seebach er blandt de sangere, som har et ganske særligt tag på publikum i Mølleparken, som han gæstet flere gange gennem årene. Derfor var han også Kultur i Syds ideelle valg som åbningsnavn til Rock i Mølleparken 2019, som løber hen over de næste måneder.

- Hvor er det dejligt at være i gang igen. Vi glæder os til en sommer i selskab med jer alle sammen, lød det på scenen fra eventchef Jes Johansen.

Annonce

Han er bare en festlig fyr. Man bliver glad af at høre hans musik - alle ørehængerne man kan synge med på

Kirsten Jacobsen, koncertgæst

Smukt og hyggeligt

Seebach havde da også sørget for, at aftenens koncert var udsolgt. 5.500 mennesker var samlet i flotte Mølleparken, hvor vejret ikke kunne være smukkere.

- Han er bare en festlig fyr. Man bliver glad af at høre hans musik - alle ørehængerne man kan synge med på, sagde Kirsten Jacobsen og Hanne Hansen, som varmede op med en sandwich, vand og nogle Mokai'er på plænen ved Mølledammen.

Begge havde set Seebach nogle gange, ligesom de er flittige gæster i Mølleparken.

- Det er bare supergodt med masser af koncerter til ingenting. Der er noget for alle aldre. Det er altid hyggeligt og god stemning, sagde Kirsten, der har partoutkort og skal til de næste koncerter fredag og lørdag.

Publikum fik det de kom efter. Hit på hit fra Seebachs fem album.

- Vi har set ham mange gange før. Det er god stemning og godt musik. Især de gamle sange kan vi godt lide, sagde veninderne Clara Bergmann, Anne Helena Schmidt Jørgensen og Caroline Amalie Lybæk Reinecker.

Weekend med knald på

Igen i år vil tusindvis af mennesker tage i Mølleparken for at høre musik arrangeret af Kultur i Syd. Torsdagens udsolgte Seebach-koncert var den første af i alt syv aftener med musik på friluftsscenen.

Fredag er der igen udsolgt, når Queen Machine og Dodo & the Dodos kommer forbi. Dodo & the Dodos begynder aftenen med en koncert, der tager publikum en tur gennem 80'erne med hits som "Vågner i natten", "Sømand af verden" og "Pigen med det røde hår".

Herefter er det Queen Machine med et show bygget op over Queens største hits som "We are the Champions", "We Will Rock You", "Somebody to Love", "Bohemian Rhapsody".

Lørdag lægger Mølleparken så scene til 10 CC og ørehængere som "One Night in Paris", "I'm Not in Love" og "Life is a Minestrone". Samme aften spiller syvmands bandet Jonah Blacksmith.

Til lørdagens koncert er stadig ledige billetter. I august fortsætter koncertrækken med blandt andre Johnny Madsen Band, Gilli & Kesi, Tina Dickow og Jacob Dinesen.

Mølleparken og Rasmus Seebach er bare en god kombination. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce