Annonce
Varde

Se billederne: Soldaterne marcherer gennem Varde

Soldaterne gik torsdag gennem Varde, hvor de blev budt velkommen af byen. Foto: Chresten Bergh

I sidste uge begyndte det nye hold af værnepligtige og sergentelever på Varde Kaserne. Torsdag tog Varde imod de nye soldater.

Varde: Gågadens butikker havde stillet flagene ud, og solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen bevægede sig op mod de 25 grader, da Varde Kasernes nye soldater bevægede sig af Hjertingvej over Viadukten og op ad Storegade for til sidst at ende i Jacobi Hallen, hvor de skulle bydes velkommen.

Der skulle blandt andet holdes velkomsttale af viceborgmester Anders Linde (V).

- Hvor er de mange, sagde nogle af tilskuerne til hinanden, da de nye soldater bevægede sig op ad Storegade.

Marchen begyndte klokken 15.00 torsdag ved Varde Kaserne. I 2015 blev marchen igen indført efter at have været udgået i en årrække. Det var et af initiativerne som blev sat i søen for at styrke forbindelsen mellem kommune og kaserne. Det skulle samtidig være med til at vise, at Varde er en garnisionsby.

Annonce

Varde Kaserne

Varde Kaserne er hjemsted for Hærens Efterretningscenter og Hærens Sergentskole. Man begyndte at bygge kasernen i 1952 og året efter rykkede de første soldater ind. Sergentskolen kom først til Varde Kaserne i forbindelse med forsvarsforliget i 2013, hvor man flyttede skolen til Varde Kaserne fra Sønderborg Kaserne.

De mange soldater gik efter deres højde. De mindste først, så kom de mellemste og bagerst de højeste. Foto: Chresten Bergh

Ingen prins

Prins Nikolai der i sidste uge begyndte sin tjenesteperiode på Varde Kaserne var ikke en del af optoget.

Kongehuset har gennem deres adjudantstab ladet vide, at prinsen gerne vil behandles som en ung mand, der er i gang med at gennemføre den toårige løjtnantuddannelse.

Kaptajn og presseofficer på Varde Kasserne, Martin Hillmann, sagde i forbindelse med prinsens indtog på Varde Kaserne, at man har måtte tænke over tiltaleformen.

- Vi er dus med ham, og han hedder prins Nikolai. Des-formen er for langt væk fra dagligdagen, sagde Martin Hillmann.

Derudover sagde presseofficeren, at prinsen vil blive behandlet på lige fod med de andre soldater.

Bilerne holdt pænt tilbage, mens soldaterne var på vej over Viadukten. Foto: Chresten Bergh
Soldaterne begyndte deres tjenesteperiode den 1. august. Nogle af de nye soldater er værnepligtige, mens andre enten er begyndt som sergentelever eller på den nye løjtnantuddannelse. Foto: Chresten Bergh
Koncentrationen var dyb, som soldaterne bevægede sig gennem Varde i 25 graders varme. Foto: Chresten Bergh
Soldaterne havde selvfølgelig medbragt fanen. Foto: Chresten Bergh
Der var mange hundrede soldater, som marcherede gennem Varde torsdag. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fryser skyld i brand

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Haderslev

Rideudstyr stjålet

Annonce