Annonce
Varde

Se billederne: Soldaterne marcherer gennem Varde

Soldaterne gik torsdag gennem Varde, hvor de blev budt velkommen af byen. Foto: Chresten Bergh

I sidste uge begyndte det nye hold af værnepligtige og sergentelever på Varde Kaserne. Torsdag tog Varde imod de nye soldater.

Varde: Gågadens butikker havde stillet flagene ud, og solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen bevægede sig op mod de 25 grader, da Varde Kasernes nye soldater bevægede sig af Hjertingvej over Viadukten og op ad Storegade for til sidst at ende i Jacobi Hallen, hvor de skulle bydes velkommen.

Der skulle blandt andet holdes velkomsttale af viceborgmester Anders Linde (V).

- Hvor er de mange, sagde nogle af tilskuerne til hinanden, da de nye soldater bevægede sig op ad Storegade.

Marchen begyndte klokken 15.00 torsdag ved Varde Kaserne. I 2015 blev marchen igen indført efter at have været udgået i en årrække. Det var et af initiativerne som blev sat i søen for at styrke forbindelsen mellem kommune og kaserne. Det skulle samtidig være med til at vise, at Varde er en garnisionsby.

Annonce

Varde Kaserne

Varde Kaserne er hjemsted for Hærens Efterretningscenter og Hærens Sergentskole. Man begyndte at bygge kasernen i 1952 og året efter rykkede de første soldater ind. Sergentskolen kom først til Varde Kaserne i forbindelse med forsvarsforliget i 2013, hvor man flyttede skolen til Varde Kaserne fra Sønderborg Kaserne.

De mange soldater gik efter deres højde. De mindste først, så kom de mellemste og bagerst de højeste. Foto: Chresten Bergh

Ingen prins

Prins Nikolai der i sidste uge begyndte sin tjenesteperiode på Varde Kaserne var ikke en del af optoget.

Kongehuset har gennem deres adjudantstab ladet vide, at prinsen gerne vil behandles som en ung mand, der er i gang med at gennemføre den toårige løjtnantuddannelse.

Kaptajn og presseofficer på Varde Kasserne, Martin Hillmann, sagde i forbindelse med prinsens indtog på Varde Kaserne, at man har måtte tænke over tiltaleformen.

- Vi er dus med ham, og han hedder prins Nikolai. Des-formen er for langt væk fra dagligdagen, sagde Martin Hillmann.

Derudover sagde presseofficeren, at prinsen vil blive behandlet på lige fod med de andre soldater.

Bilerne holdt pænt tilbage, mens soldaterne var på vej over Viadukten. Foto: Chresten Bergh
Soldaterne begyndte deres tjenesteperiode den 1. august. Nogle af de nye soldater er værnepligtige, mens andre enten er begyndt som sergentelever eller på den nye løjtnantuddannelse. Foto: Chresten Bergh
Koncentrationen var dyb, som soldaterne bevægede sig gennem Varde i 25 graders varme. Foto: Chresten Bergh
Soldaterne havde selvfølgelig medbragt fanen. Foto: Chresten Bergh
Der var mange hundrede soldater, som marcherede gennem Varde torsdag. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce