Annonce
Kolding

Se billederne: Stævne med vokseværk giver sved på panden og smil på læben

Boldkastere, løbere og kørestolsracere fik sved på panden og smil på læben, da Organisationen Nordhøj torsdag for fjerde gang holdt atletikstævne på Kolding Stadion. De fleste atleter er udviklingshæmmede, og de havde en fest med bevægelse, fællesskab og konkurrence.
Annonce

Kolding: Med stor kraft sender Tobias Ingemansen bolden gennem luften. Den flyver længere ud, end målebåndet umiddelbart rækker.

Hans andet kast når ud på 53 meter.

- Det er en meter længere end sidste år, fortæller Tobias stolt.

Han har trænet fire-fem gange inden dagens VM i atletik, som Organisationen Nordhøj står bag.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til i dag. Det er kun anden gang, jeg prøver at være med til atletikstævnet. Sidste gang vandt jeg to guldmedaljer. Det var jeg meget glad for. For mig handler det ikke kun om at vinde, men også om det sociale, siger Tobias.

VM i atletik

Organisationen Nordhøj var torsdag vært ved sit fjerde atletikstævne. Det blev holdt på Kolding Stadion.

I år hedder konkurrencen VM i atletik.

Organisationen Nordhøj er Kolding Kommunes beskæftigelses- og aktivitet-/samværstilbud for mennesker med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Socialpædagog Lene Lunde fra Nordhøj er initiativtager og tovholder på dagen.

Til det første stævne for fire år siden var der omkring 80 deltagere. Denne gang var tallet oppe på 150. Det skyldes at Lene Lunde har fået gang i et samarbejde med Vonsild Special Skole og CJU Værksted Montage i Aabenraa, som også deltager.

Annonce

Stævnet vokser

Det er fjerde gang, at Nordhøj holder atletikstævne på Kolding Stadion. I år er overskriften VM i atletik. Ligesom de øvrige år er socialpædagog Lene Lunde tovholder på dagen.

- For fire år siden deltog 80 borgere fra Nordhøj, der er et beskæftigelsestilbud for udviklingshæmmede. I år deltager der omkring 150 borgere plus tilskuere. Vi har fået gang i et samarbejde med Vonsild Specialskole og CJU Værksted Montage i Aabenraa. Og jeg har en forhåbning om, at vi kan få flere med på vognen. Stævnet rummer mange gode ting. Det handler om motion, fællesskab og glæde, siger Lene Lunde.

Nicolai Nielsen er en af de deltagere, der har smil i hele ansigtet.

Han har givet den gas allerede fra indgangsmarchen, hvor han kørte forrest i sin elektriske kørestol. Og da han nåede stadion rundt, tog han endnu en runde.

- Ud at løbe, siger han, mens han drøner videre i kørestolen.

Han er ved at varme op til senere på formiddagen, hvor han skal være med til kørestolsrace.

Annonce

Sommerfugle i maven

60-meter løberne er de første, der får sved på panden. Alle, der ikke skal løbe, kan sætte sig på de blå tilskuerpladser på tribunen. De to veloplagte mænd i kommentatorboksen underholder og opfordrer alle til at heppe på de atleter, der er i sving.

Tine Hansen fra Aabenraa er en af dem, der har snøret løbeskoene.

- Jeg får lidt sommerfugle i maven, inden jeg skal i gang, men vi har trænet rigtig meget, både løb, længdespring og kast, inden stævnet, fortæller hun.

VM i atletik, som Organisationen Nordhøj stod bag, blev indledt med fælles indmarch. Det skete til temaet fra Star Wars-filmen. Foto: Søren Gylling
Tobias Ingemansen lægger alle kræfter i, da han sender bolden af sted. Han er med til Organisationen Nordhøjs atletikstævne for anden gang. - Jeg har glædet mig allermest til at møde de nye mennesker, der kommer i dag og til at komme ud og røre mig. Det giver en god følelse, siger han. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce