Annonce
Sønderborg

Se billederne: Stjernekokke fejrede deres Michelin-stjerne til Syttende på 18. etage af Alsik

Kokketeamet Jesper Koch og Peter Rødsgaard havde grund til smil og champagneskål med kollegerne på Alsik. Da gourmetrestauranten Syttende mandag aften blev tildelt en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Pressefoto
Hele køkken- og serveringspersonalet på Syttende var mandag aften samlet på 18. etage af Alsik for at følge uddelingen af Michelin-stjerne, og det endte naturligvis med lækkerier og champagne.

Sønderborg: Der var linet op med champagne og andre lækkerier, da køkken- og serveringspersonale mandag aften fulgte uddelingen af Michelin-stjerner ved arrangementet i den norske by Stavanger

Restaurant Syttende på Alsik Hotel & Spa i Sønderborg fik som ellers meget ny restaurant tildelt en stjerne i Michelin-guiden som den første sønderjyske restaurant nogensinde.

- Jeg er meget stolt, for det er en stor anerkendelse af det arbejde, som vi udfører på Syttende. Vi har fra begyndelse haft tårnhøje ambitioner, og vi har ikke ønsket at gå på kompromis med oplevelsen og kvaliteten. Det bliver belønnet nu, men vi er bestemt ikke mætte. Nu går vi efter to stjerner, lød det fra Jesper Koch, som således ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

Annonce

Han har gennem sin karriere høstet mange priser og stor anerkendelse for sit arbejde, der tæller mange kendte restauranter og populære tv-programmer. Nu kan han føje en Michelin-stjerne til det imponerede CV.

Sønderjyske Jesper Koch har gennem årene startet flere restauranter sammen med sine brødre herunder Restaurant Koch, Frøken Koch, Kocherier, Vin og Vin brødrene Koch og Det Glade Vanvid. Han åbnede i 2019 Syttende i Sønderborg, hvor han også bor med sin familie.

Comeback efter corona

I størstedelen af Alsik Hotel og Syttendes levetid har Sønderborg været lukket for udlandet på grund af Corona-restriktioner. Med en Michelin-stjerne åbnes dørene nu også til et nyt internationalt publikum.

Stor tak til BMC Fonden og dets formand Peter Mads Clausen for deres opbakning og store tålmodighed, De har hele tiden troet på en gourmetrestaurant i Sønderborg med stort fokus på lokale råvarer.

Jesper Koch

BMC Fonden, der står bag Syttende og Alsik Hotel & Spa, fik Jesper Koch overtalt til at vende hjem til Sønderjylland for at udvikle og drive hotellets gastronomiske profil og tre restauranter, der udover Syttende tæller Freias Spisestue og Restaurant Alsik.

- Stor tak til BMC Fonden og dets formand Peter Mads Clausen for deres opbakning og store tålmodighed, da åbningen af Syttende trak ud, fordi vi ville have alle detaljer helt perfekte. De har hele tiden troet på en gourmetrestaurant i Sønderborg med stort fokus på lokale råvarer, og de har altid respekteret vores valg. Fonden har skabt det økonomiske grundlag for, at vi har kunne udvikle Syttende til dette niveau, tilføjede Jesper Koch, der også har store roser til sin højre hånd på Syttende, executive chef Peter Rødsgaard:

- Peter har med sin ukuelige søgen efter det perfekte været den ideele makker på den rejse, vi har været på med Syttende.

Slagets gang i Stavanger blev fulgt nøje fra 18. etage lige oven over den gourmetrestaurant, der fik sin første Michelin-stjerne. Pressefoto
Der var selvfølgelig sørget for kølig champagne. Pressefoto
Hoteldirektør John Ankjær var også en meget glad mand og greb til en skål med chefkokken. Pressefoto
Michelinfest på Alsik. Pressefoto
Michelinfest på Alsik. Pressefoto
Michelinfest på Alsik. Pressefoto
Michelinfest på Alsik. Pressefoto

Michelinstjernede-restauranter er ikke kun lig med småt, dyrt mad, men virkelig noget, der kan trække turister til landet. Det fortalte Simon Urup, redaktør på madmediet SMAG Aarhus, i et indslag i Radio4 Morgen. Hør hvorfor i indslaget nedenunder.  

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce