Annonce
Sønderborg

Se billederne: Storbrand lagde fire fabrikshaller i ruiner

Efterslukningen af den voldsomme brand hos Omnicon på Stødagervej i Sønderborg fortsatte hele torsdagen og fortsætter formentlig til fredag formiddag. Foto: Anders Kibbel
Virksomheden Omnicon på Stødagervej i Sønderborg fik sine produktionshaller ødelagt ved en voldsom brand, der begyndte onsdag aften og rasede hele natten. Brandårsagen er uklar på nuværende tidspunkt.

Sønderborg: Trætheden var et tydelig tegn torsdag formiddag på Stødagervej torsdag hen på formiddagen. En gruppe trætte brandmænd lå og hvilede sig på det grønne område overfor virksomheden Omnicon A/S, Stødagervej 6, hvor der udbrød en voldsom brand onsdag aften.

- Vi har været her i 12 timer, og benene er ved at være tunge, forklarer brandkaptajn Peter Vestergaard fra Broager Frivillige Brandværn, der i dagligdagen har 30 aktive brandmænd, men så mange stillede Broager ikke med på grund af blandt andet ferie. Om Broager-brand-mændene skal i aktion igen med efterslukning, var uklart torsdag eftermiddag.

Brandmændene fik et hårdt tiltrængt hvil torsdag formiddag på det grønne område overfor den brandhærgede virksomhed. Foto: Anders Kibbel


Annonce

Vi har været her i 12 timer, og benene er ved at være tunge.

Brandkaptajn Peter Vestergaard fra Broager Frivillige brandværn


- Den første anmeldelse om storbranden kom kl. 21.37, fortæller politikommissær Chris Thorning Vesterdal fra lokalpolitiet i Sønderborg.

Årsagen til branden er uklar på nuværende tidspunkt, men han kan allerede nu konstatere, at de brandtekniske undersøgelser først kan begynde i den kommende uge. Der er simpelthen så varmt i ruinerne, at politiets teknikere ikke kan komme derind.

Kommandocentral

Indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand & Redning overtog vagten fra Bo Olesen og havde torsdag formiddag oprettet en kommandocentral i et mødelokale på virksomheden, som ikke var ramt af branden, mens brandbiler og redningskøretøjer fyldte Stødagervej.

Han havde uafbrudt møder med holdlederne fra de mange tilkaldte brandværn, men kunne kort fortælle til avisens udsendte, at samtlige brandværn og materiel i Sønderborg kommune var tilkaldt til at bekæmpe de voldsomme flammer.

Der er kun forvredet metal tilbage fra produktionshallerne. Foto: Anders Kibbel

De voldsomme flammer udviklede natten til torsdag kraftig og giftig røg fra blandt andet pigmentpulver - tørfarve, som er den vigtigste grundkomponent ved traditionel malingsfremstilling eller toning. Derfor opfordrede politiet folk til at holde sig ude af røg-zonen.

Annonce

Crashtender med vandkanon

Foruden de mange frivillige brandmænd var også mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev tilkaldt. Det samme var Sønderborg Lufthavns store crashtender med vandkanon.

Den nye beredskabschef Allan Dalager bekræftede torsdag middag, at de fire store produktionshaller er gået tabt, men administrationsbygningen er reddet.

- Men den er beskadiget af sod og vand, siger Allan Dalager, der tilføjer, at der forsøges at begrænse vandforbruget, efter slukningsvand har forurenet Ulkebøldam, der har udledning til Augustenborg fjord.

Branden i en produktionsbygning på Stødagervej i Sønderborg stod onsdag aften i flammer. Ilden bredte sig til yderligere tre produktionshaller. Foto: Presse-fotos.dk

Indsatsleder Jesper Grau vurderede torsdag eftermiddag, at der ville være brandmænd på Stødagervej resten af dagen, og der vil være efterslukning indtil fredag formiddag.

Alt materiel fra de frivillige brandværn i Sønderborg-området blev taget i brug ved storbranden på Stødagervej i Sønderborg. Foto: Anders Kibbel
Brandmændene måtte arbejde i højderne ved storbranden. Foto: Anders Kibbel
Produktionen hos virksomheden Omnicon kommer til at ligge stille i lang tid. Foto: Anders Kibbel
Sønderborg Lufthavns store crashtender med vandkanon kom også på arbejde ved storbranden. Der står altid klar i Sønderborg Lufthavn. Foto: Anders Kibbel
Der var brug for kran med lift ved storbranden. Foto: Anders Kibbel
Det var et chokerende syn for medarbejderne torsdag formiddag. Foto: Anders Kibbel
Sådan så en af produktionshallerne ud  torsdag formiddag. Foto: Anders Kibbel
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Danmark For abonnenter

Det danske mindretal er braget ind i det tyske parlament: Har fået 55.330 stemmer og overgået alle forventninger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Annonce