Annonce
Kolding

Se billederne: Strand flyder med affald

Dyr har flået skraldeposen op og har dermed forværret problemet. Foto: Sigrid Hald Kristensen.

Det bagerste stykke af Rebæk Strand er fyldt med flasker, plastik og andet affald. Beboer i området, Henning Ahrendtsen, er træt af svineriet og appellerer til strandens gæster om at rydde op efter sig.

Kolding: Med det gode vejr følger blandt andet strandfester, og det kan i den grad ses på stranden i Rebæk. Den forreste del af stranden ser pæn og ren ud, men går man lidt langs vandkanten, så mødes man af et helt andet syn.

Her står en af Kolding Kommunes skraldespande, men affaldet vælter ud, den er overfyldt, og posen er flået op af dyr. Lidt derfra ligger der store bunker med flasker, dåser og alverdens plastikaffald. Henning Ahrendtsen bor i området og går tur på stranden hver dag. Han har henvendt sig til JydskeVestkysten, og han er godt træt af de store mængder affald, som har ligget på stranden i flere dage.

- Det er fint, at det forreste stykke af stranden, forhaven som jeg kaldet det, bliver ryddet. Men det her er sløset, det synes jeg, siger Henning Ahrendtsen.

Han har boet i Rebæk i 50 år og konstaterer, at det er et problem hvert år. Det er dog ikke altid, at stranden ser ud, som den gør denne tirsdag formiddag. Hos Vej og Park, der blandt andet sørger for at holde Koldings strande rene, forsøger skov- og landskabsingeniør Michael Nielsen at forklare, hvad der kan være årsagen.

- Lige med den skraldespand der, så tænker jeg, at det må være en forglemmelse, den har lige så høj prioritet som resten af skraldespandene på stranden, siger han og tilføjer, at han straks sender en medarbejder ud at rydde op.

Rebæk Strand

Rebæk Strand er Koldings mest bynære strand. Torsdag den 1. juni begynder sommeren, og det gør den også på strandene. Det betyder, at Vej og Park kommer forbi hver dag, og at de hver dag rydder op på strandene og tømmer skraldespande.

Annonce

Kæmpe problem

I det han kalder mellemperioden, forår og efterår, bliver strandene ryddet og skraldespandene tømt tre gange i ugen, mandag, onsdag og fredag. Fra den 1. juni er der folk på strandene hver dag.

- Det er et kæmpe problem, at folk bare smider deres affald, især når de unge mennesker har holdt fest. Vi synes, vi har skraldespande nok sat op, konstaterer Michael Nielsen.

Henning Ahrendtsen påpeger, at det har været et problem i årevis, og at det bliver værre og værre. I løbet af weekenden blev hjertestarteren, som hænger på den lille bygning, der tidligere var iskiosk, udsat for hærværk, og den er nu fjernet.

Når man går hen ad stranden ved Rebæk, ligger der flere store bunker med især dåser og flasker. Foto: Sigrid Hald Kristensen.
Ifølge Michael Tornbjerg er det en forglemmelse fra en ansat, at den sidste skraldespand på stranden ikke er blevet tømt. Foto: Sigrid Hald Kristensen.
Allerførst på stranden ligger denne bunke med afbrændte grene og affald. Ifølge Henning Ahrendtsen har den ligger der meget længe. Foto: Sigrid Hald Kristensen
På den gamle iskiosk hænger der en hjertestarter. Den blev i weekenden åbnet og trampet på og er nu ude af drift. Foto: Sigrid Hald Kristensen.
Det meste af affaldet er rester fra fester, og Rebæk Strand er kendt for at være et velkendt udflugtsmål for unge, der holder strandfester. Foto: Sigrid Hald Kristensen
Den første del af stranden er ryddet pænt op, og skraldespandene er tømt. Foto: Sigrid Hald Kristensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce