Annonce
Esbjerg

Se billederne: Unge esbjergensere spillede koncert med Simon Kvamm til Folkemødet

Fredag gav musiktalenterne fra Esbjerg koncert med Simon Kvamm på Gæstgiveren i Allinge. Senere på sommeren kommer både Lukas Graham og Dizzy Mizz Lizzy til at stå på samme scene. Foto: Lars Bugge
Til Folkemødet på Bornholm var en gruppe unge esbjergensere med på scenen og optræde sammen med bandet Nephew's frontmand Simon Kvamm.

Esbjerg: Fredag gav en gruppe lokale unge koncert med Simon Kvamm fra bandet Nephew på Gæstgiveren på Bornholm. Koncerten var stablet på benene i forbindelse med Folkemødet, og her var de unge musikere fra musiktiltaget Band Workshop inviteret med.

Band Workshop er et nyt musiktiltag på Esbjerg Ungdomsskole, som blandt andet udspringer af Nephew's Musikstarter Camp, som hvert efterår finder sted på Tobakken i Esbjerg. Band Workshop falder i god tråd med Nephew's egen camp, der også handler om musik og fællesskab, og derfor skulle de ni unge musikere og deres undervisere fra Band Workshop med til Bornholm og give koncert.

Selvom Bank Workshop er et nyt tiltag i byen, kalder Silje Holten det for en kæmpe succes, mens hun så småt er på vej hjem fra Folkemødet med de ni unge fra Esbjerg Ungdomsskole.

- Koncerten i fredags blev spillet i forlængelse af en talk mellem Simon Kvamm og Svend Brinkmann (psykolog og forfatter red.), og den handlede om, hvor vigtigt det er, at alt vi gør ikke behøver give et målbart afkast eller personlig vinding. Det handlede om, at det er vigtigt at gøre ting i sit liv, fordi det gør en glad og giver til fællesskabet - ligesom musik gør. Det passede helt perfekt, for de unge gik på scenen og beviste netop det, som både Musikstarter og Band Workshop handler om. Det var magisk, siger Silje Holtan, lokal musiker og underviser på Esbjerg Ungdomsskole, og fortæller, at hun er meget stolt af de unge musikere fra Esbjerg.

Annonce
Band Workshop er et nyt musiktiltag på Esbjeg Ungdomsskole, som udspringer af Nephews Musikstrarter Camp, som hvert år afholdes på Tobakken i uge 42. Foto: Lars Bugge
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce