Annonce
Varde

Se billederne: Unge prøver at danse sig ind på musicaltalentskolen

Caroline Sander Jepsen viser dansetrinene, og de fem piger mellem 13 og 15 år skal prøve at følge med. I baggrunden ses Lærke Skov Rasmussen på 15 år fra Varde og Selma Puntervold Kristensen på 14 år fra Tarm. Begge er aktive i 7-kanten, og det er her, de er blevet opfordret til at søge en plads på Musicaltalentskolen Varde. Foto: Jacob Schultz
Tirsdag var der audition til den nye Musicaltalentskolen Varde. Først skulle de vise, hvad de kunne på dansegulvet.
Annonce

Varde/Sig: De fem piger skal vise, hvad de kan. De har lige set dansemanøvren fra danselærer Caroline Sander Jepsen, og nu er det deres tur.

- Yeah, lyder det højt fra Caroline Sander Jepsen, da de er færdige.

- Hvor er I seje.

De fem piger, der alle er under 16 år, danser foran et lille dommerpanel. De er også flittige til at smile og klappe af de unge piger.

Dommerne fulgte med, mens pigerne dansede. Fra venstre er det bestyrelsesformand Emil Birk Hartmann, sangunderviser Maria Skuladottir og den kreative leder af skolen, Liv Stevns. Danselærer Caroline Sander Jepsen er også med i dommerkomiteen, der vælger, om alle kan få en plads, men til den første del af auditionen var hun på dansegrulvet sammen med ansøgerne. Foto: Jacob Schultz

Udenfor dansesalen står Mads Sørensen (V). Han er formand for kultur og fritid i Varde Kommune og med i bestyrelsen. Han vælger at glæde sig over, at 15 unge denne tirsdag går til audition på den nye skole i Varde.

- Det tyder på, at der er et grundlag, siger han.

Men 15 til audition betyder også, at de 24 pladser ikke kan fyldes op, selv hvis alle har det nødvendige niveau. Mads Sørensen tror på, at det bliver pladserne næste år.

Han fortæller også, at bestyrelsen har valgt at dele eleverne ved 16 år, som det hele tiden har været meningen. Det betyder, at det yngste hold kommer til at bestå af maksimalt de fem piger inde i dansesalen, men bestyrelsen har fundet det vigtigt, at de skal være på et hold med jævnaldrende.

Annonce

Opvarmning på 1. sal

Ovenpå sidder ansøgerne på mindst 16 år. De er til opvarmning, griner de, for der er så varmt på førstesalen, at der er sved på flere pander.

Alexander Wessel Rasmussen og Henriette Hornbak venter på, at det bliver deres tur til at vise, hvad de kan. Foto: Jacob Schultz

Henriette Hornbak, Varde, på 18 år og Alexander Wessel Rasmussen, Sig, på 19 år sidder ved siden af hinanden. De går i klasse sammen på Varde Gymnasium og er begge vilde med musicals.

- Det er det her, jeg brænder for, siger Henriette Hornbak, der har spillet med i forestillinger hos 7-kanten, siden hun var seks år gammel.

Audition

Auditionen indeholdt flere elementer. Dansedelen foregik hos Dance Company Twenty på Vesterport i Varde.

Musicaltalentskolen råder også over et sortmalet rum på Artillerimuseet. Her foregik den del af auditionen, der havde fokus på sang og drama.

Med 15 ansøgere var der plads til alle, men auditionen skulle sikre, at alle optagne har det nødvendige niveau.

Hun havde i øvrigt fået nogle biroller i Fyrtøjet, der skulle have været årets sommerspil. Det blev aflyst på grund af coronakrisen, og næste år kan hun ikke være med, fordi hun bliver student på det tidspunkt.

- Så det er virkelig ærgerligt, siger hun.

Annonce

Flest piger

Næsten alle ansøgerne er piger eller kvinder, så Alexander Wessel Rasmussen skiller sig ud. Han kom med i 7-kanten for fire-fem år siden til en familieforestilling. Siden har det fyldt meget i hans liv, og drømmen er nu at leve af at spille musicals.

- Jeg har lært mig selv at kende som person og fået så mange gode venner, siger han.

15 unge var tirsdag til audition til optagelse på Musicaltalentskolen Varde. Foto: Jacob Schultz

Denne tirsdag har han også været i Herning, fordi han skal være med i en forestilling deroppe.

Efterhånden har han prøvet en del auditions, og han har endnu ikke fået et afslag. Alligevel er han nervøs for, at det kan ske.

- Jeg håber ikke, det er denne gang, det sker, siger han.

Både han og Henriette Hornbak drømmer om at få en plads på musicalakademiet i Fredericia. Nogle af underviserne på Musicaltalentskolen Varde er også tilknyttet musicalakademiet, og det har Henriette Hornbak bemærket.

- Man ved, hvem de er, og at de er dygtige, siger hun.

Henriette Hornbak ser Musicaltalentskolen som et trin på vejen til en optagelse på musicalakademiet i Fredericia. Foto: Jacob Schultz

Indtil videre har Varde Kommune afsat penge til at drive Musicaltalentskolen i tre år.


Det er det her, jeg brænder for.

Henriette Hornbak, ansøger til en plads på Musicaltalentskolen Varde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce