Annonce
112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Foto: Ole Maass
Det er en større operation at få lastbilen, som var fyldt med skinker på højkant igen, og derfor er rundkørslen ved Haderslevvej og Haulundvej, syd for Ribe fortsat blokeret.

RIBE: - Vi forventer, at rundkørslen bliver åbnet mellem klokken 13 og 14 tirsdag. Mere præcist kan vi ikke sige det, lyder det fra vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi i kølvandet på det færdselsuheld, som mandag aften betød at en lastbil fyldt med 22 ton skinker væltede omkuld i rundkørslen ved Haderslevvej og Haulundvej, syd for Ribe.

Da JydskeVestkysten var på uheldsstedet klokken 10.30 tirsdag formiddag var arbejdet med at tømme lastbilen for de mange skinker fortsat i gang. En halv time senere - ved 11-tiden - ankom en kranbil, og her blev de indledende øvelser til at få rejst lastbilen foretaget.

Uheldet skete mandag aften omkring klokken 19.30, og det menes at årsagen til uheldet var, at de mange skinker i lastbilen kom i svingninger, da chaufføren kørte rundt i rundkørslen. Derved væltede lastbilen.

Uheldet forårsagede store trafikale gener. Trafikken fra Ribe blev ledt ad Hovedvej 11 til Roagervej og herfra ind gennem Lustrup til Haderslevvej, mens trafikken fra Haderslevvej mod Ribe blev ledt den modsatte vej.

Samtidig med den væltede lastbil fylder en vindmølletransport vejbanen mellem jernbaneoverskæringen og rundkørslen. Den vil, når rundkørslen åbnes igen, blive flyttet hen på den vestlige side af rundkørslen, og blive parkeret i vognbanen, der bruges for at komme ud på ringvejen.

Annonce
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce