Annonce
Haderslev

Se billederne: Vojens løb ind i årets store fest

Høtte City Trail er en fornyelse, der skal få børn og voksne ud at løbe eller gå rundt i Vojens by. Foto: Timo Battefeldt
Høtte City Trail bød på afslappet stemning og hygge og var også startskuddet til byens store fest.

VOJENS: Der er et par dage til, inden det for alvor gå løs, men søndag løb 100 børn, unge og voksne ind i Vojens’ store fest:

Det er uge 34. Høtte-ugen.

Høtte City Trail hed søndagens arrangement. Det lyder smart, men dækker over det modsatte: Et afslappet og hyggeligt arrangement, hvor deltagerne enten kunne gå eller løbe rundt i Vojens by. One mile eller fem kilometer.

- Og der er nogle, der har spurgt, hvorfor kan vi ikke kan købe ti kilometer? Jamen, så kan I bare løbe to omgange, forklarede Høttens leder, Tina Rosenkilde, inden deltagerne fik en beskrivelse af ruterne og herefter en hurtig opvarmning til dunkede popmusik.

Annonce
Alle kan trænge til en krammer. Foto: Timo Battefeldt

Vild i Vojens

Det var Heidi Johansen, der beskrev ruterne:

- Vi skal jo ikke risikere, at I løber vild i Vojens, sagde Tina Rosenkilde.

Arrangementet har ændret form, så det består af hygge mere end af tidtagning. Landet er med årene blevet oversået med professionaliserede løb med ihærdige og sammenbidte deltagere, og den konkurrence har Høtten droppet til fordel for en gå- eller løbetur, hvor også folk i kørestol kan være med.

Med Høtte City Trail løb Vojens-borgerne byfesten i gang. Næste gang skal de også ud at gå, når Høtte-optoget bevæger sig gennem byen torsdag den 22. august.

Byfesten runder de 50 år. Den begyndte som en del af Fagenes Fest, der engang fandt sted i mange danske byer, og i 1969 overtog idrætsforeningen, VBI, arrangementet.

Høtten oplevede gennem 1980’erne og 1990 gyldne år. Byen havde et væld af butikker, og åreladningen af de store arbejdspladser som Brdr. Gram var ikke begyndt. I midt-halvfemserne opstod sågar "Høtte Rock" på Vojens Speedwaycenter, hvor bla.a. Dr. Hook og Shu Bi Dua optrådte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce