Annonce
Varde

SE BILLEDERNE: Vrøgumløbet er en sikker vinder

Michael Willadsen (36) fra Oksbøl er med i Vrøgumløbet for tredje gang. I år løber han sammen med kammerater fra Soldaterprojektet under Dansk Idræts Forening. Foto: Malene Wonsbek
Knap 500 deltagere fik medvind i løbeskoene da Vrøgumløbet blev afviklet for 30. gang.

Vrøgum: En farverig forsamling har snøret løbeskoene for at deltag i Vrøgumløbet, der i år afvikles for 30 gang. Og de er der alle sammen - de idrætsglade motionister, børnefamilier i alle størrelser, de der løber for at vinde, og de der løber i uniform og militærstøvler.

Michael Willadsen (36) fra Oksbøl er med i Vrøgumløbet for tredje gang. I år løber han sammen med kammerater fra Soldaterprojektet under Dansk Idræts Forening. De har alle PTSD (Posttraumatic Stress Disorder), og deltager især i løbet fordi idræt giver overskud og glæde.

Annonce

Vrøgumløbet 2019

Vrøgumløbet blev grundlagt af Max Marbæk for 30 år siden. I de tidligere år var der typisk 25-50 deltagere. I de seneste år har deltagerantallet stabiliseret sig omkring de 500. Til jubilæumsløbet i år var der i alt: 516 deltagere yderligere information på: www.vrogum-lobet.dk

Vinderne 2019:

4,1 kilometer:

Voksen: Christine Juul Beuschau fra Billum og Vincent Roose.

Børn: Caroline Strandbygaard fra Esbjerg Atletik og Motion, og Magnus Manfred Frederiksen fra Oksbøl.

10 kilometer:

Voksen: Kristina Jessen fra Esbjerg atletik og Motion og Lars Nielsen fra OK Esbjerg.

Børn: Signe Justesen fra Vrøgum og Rasmus Søndergaard-Nielsen fra Blåbjerg Gå og Løbemotion.

13 kilometer Utra Militær:

Kvinder: Kristina Boel fra Varde Løbemotion.

Mænd: Thomas Krog Pedersen fra Esbjerg Atletik og Motion.

Halvmaraton:

Kvinder: Christina Christiansen fra Esbjerg.

Mænd: Frank Barrit fra Esbjerg Atletik og Motion.

Løber sig til overskud

- Jeg har været udsendt til både Kosovo og Afghanistan, og har efterfølgende fået PSTD på grund af de hændelser, jeg har været impliceret i, fortæller Michael, imens han binder sine løbesko.

- Jeg har svært ved at stole på folk, jeg bliver supper stresset, når der er mange mennesker samlet ét sted, men med de andre veteraner, som jeg skal løbe med i dag, er jeg helt tryg, så jeg glæder mig vildt til, at vi skal løbe Ultra Militærruten. Jeg prøvede den sidste år, så jeg ved, hvad der venter os, tilføjer Michael Willadsen med et stort smil.

Michael bor i Oksbøl sammen med sin kone og parrets tre børn. Efter ti år i Forsvaret er han nu ansat i et 20-timers fleksjob som bager hos sin svoger, der har ”De tre bagerier ved havet” – to i Hjerting og et i Vejers.

- Jeg får medicin for at få balance i mit sind, men fysiske udfordringer er også vigtige for mig. Det giver overskud og glæde. Til oktober skal jeg løbe en maraton i USA, så jeg er i fuld gang med mit træningsprogram, fortæller Michael, der er helt klar til dagens fysiske udfordring.

Mere sikkerhed

Og klar til dette jubilæumsløb, det har løbsledelsen været i længe.

- Den uhyggelige hændelse fra sidste år, hvor én af de værnepligtige var ved at drukne sidder stadig dybt i os. Selvom vi syntes, at sikkerheden også sidste år var helt i top, så har vi i år fået en ekstra livredder, så der nu er tre i alt. Desuden har vi ændret ruten, så der hvor deltageren skal i søen, også fysisk er det første sted, de møder vandet, fortæller Bente Staal der sammen med sin mand, Kim Staal, er primus motor i afviklingen af det vestjyske løb, der for fire år siden for første gang præsenterede Ultra Militær distancen, der er blevet så populær.

De mange deltagere blev sendt afsted i perfekt løbevejr og arrangørerne i Vrøgum kunne glæde sig over endnu et løb afviklet i medvind.

Jesper Pedersen er Michael Willadsens medløber, støtte og løbetræner. Sammen skal de løbe en militærmaraton i Washington til oktober. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce