Annonce
Esbjerg

Se billederne: Warwik sejrede i Årets Emil

Når Årets Emil skal kåres, så kommer gæsterne gerne fra nær og fjern for at give deres besyv med - og i år var ingen undtagelse. Blandt deltagerne var for eksempel John Larsen fra Tversted i det nordvestlige Vendsyssel. Foto: Martin Ravn
Ti håndbryggere og en håndfuld bryghuse skålede julen ind på det gamle rådhus, da Årets Emil skulle kåres.

Ribe: Selvom det er Peters Jul, der er temaet, når der jules i den gamle handelsby, var der blandt deltagerne i lørdagens traditionsrige øl-dyst bred enighed om, at en ægte jul også kræver en Emil.

Årets Emil er en tilbagevendende kåring af lokalområdets bedste øl. Flere bryggerier og håndbryggere deltager, og smagspanelet får hjælp af alle, der har lyst og tørst.

Der var som sædvanligt mange frivillige og flere kom langvejs fra, så der var munter trængsel på det gamle rådhus fra start til slut. Julelysenes varme genskær skinnede i flaskerne, mens der med stor omhu blev smagt på indholdet.

Blandt deltagerne var John Larsen fra Tversted i det nordvestlige Vendsyssel. Han havde for tredje år i streg taget turen helt til Ribe for at smage på juleøllen, og han var godt tilfreds med bryggernes arbejde.

- De er gode alle sammen, men jeg har en svaghed for dem, der er brygget med porse. Det har vi meget af i Nordjylland, men der bruger vi det oftest til snaps. Ikke desto mindre smager det lidt af hjemme, mente John Larsen.

Annonce

Vinderne

Ølværket fra Esbjerg har gennem flere år været favoritten, når publikum har skulle kåre Årets Emil. Bryggeriet, der har til huse på Esbjerg Havn, løb med prisen i både 2014, 2015, 2016 og 2017.

I 2018 blev de dog væltet af pinden, da Ribe Bryghus løb med sejren.

Årets Emil er en hyldest til den afdøde ripenser Emil Christian Hansen. Han arbejdede hos Carlsberg og var ekspert i gærprocessen i ølbrygning tilbage i 1800-tallet og starten af 1900-tallet.

Og vinderen er …

Blandt de ti dystende håndbryggere var Gredsted Bryglaug, Oksbøl Bryghus og Lustrup bryghus. Sidstnævnte frembragte barnlig glæde med deres kreative juleøl med skumfiduser.

De blev dog overhalet på målstregen af Pjaltenborg Bryghus, der for andet år i streg løb med håndbrygger-sejren.

I bryghus-kategorien dystede Ølværket, Ribe Bryghus og Vestslesvigsk Bryghus mod Warwik Bryghus, der dog var kommet i lidt af en knibe forud for lørdagens arrangementet.

- Der har været godt gang i salget, så vi er løbet tør vores 2019-juleøl. Vi har derfor været nødt til at tage hul på årgang 2020 før tid. Vi har ikke en gang nået at navngive øllen endnu, så indtil videre kalder vi den bare ”den hemmelige”, fortalte indehaver Alex Frederiksen.

Der var dog ingen skade sket, for da alle 396 stemmesedler var talt op, var det Warwik, der løb med titlen som Årets Emil. Det vardensiske bryghus er også tidligere blevet præmieret for deres juleøl. Deres franske Biere de Garde "Hjertensfryd" har for eksempel vundet flere regionale ølsmagnings konkurrencer, og blev i 2009 udråbt ”Danmarks bedste Julebryg” af Danske Ølentusiaster.

Foto: Martin Ravn
Der blev uddelt stemmesedler og glas til alle gæster ved døren, og mange gik til dommeropgaven med stor omhu og koncentration. Foto: Martin Ravn
Efter et enkelt år på Hotel Dagmar var Årets Emil-arrangementet tilbage på det gamle rådhus, og det var mange glade for, berettede arrangør Lars Buhrkall. Foto: Martin Ravn
Det er Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Ribe, der arrangerer Årets Emil, mens Ribe Omegns Bryggerlaug står for kåringen af Årets Juleøl. Foto: Martin Ravn
Lustrup Bryghus sælger aldrig deres øl. De producerer til eget forbrug og for at deltage i konkurrencer. Foto: Martin Ravn
Dalshøj Bryghus fra Bramming deltog med deres julehvede. Foto: Martin Ravn
Der kommer gerne 400-500 mennesker gennem hallerne på de to timer, arrangementet varer. Foto: Martin Ravn
Julehyggen var på sit højeste, da Årets Emil og Årets Julebryg blev fundet på Ribes gamle rådhus. Foto: Martin Ravn
Der var som altid stuvende fyldt i de gamle rådhushaller, da Årets Emil skulle findes. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce