Annonce
Indland

Se Danmark: Ædedolke kæmpede til kvalmegrænsen

Egebæk-Hviding: Henrik Mortensen var med i hotdogkonkurrencen for første gang, og selv om han lagde godt fra land endte han på fjerdepladsen med 6,5 spiste hotdogs til trods for, at han undervejs prøvede at lure Adolf Klaabys vindertaktik af. Foto: Chresten Bergh
Som læsernes øjenvidner, fortæller avisens fotografer om store og små begivenheder i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Egebæk-Hviding: Der var både topløs bilvask og ædekonkurrence med krydrede hotdogs under den fem dage lange byfest i Egebæk-Hviding. Fotojournalist Chresten Bergh kiggede med under festlighederne, hvor der blev kæmpet til kvalmegrænsen.

Annonce
Tørring: 19 årige Amalie Bjerrisgaard Nielsen bliver om to uger student fra Tørring Gymnasium. Hun har lige været til spansk eksamen og fået 10. - Vi har set frem til den her afsluttende eksamenstid i tre år, og nu er det nu. Det er en hel uvirkelig og surrealistisk oplevelse. Det er en hård tid, men det er også vigtig at finde tid til venner og fester, så det ikke bliver alt for presset, fortæller Amalie om eksamens perioden på Tørring Gymnasium. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce