Annonce
Indland

Se Danmark: Brandmand i kort snor

Vejle: TrekantBrand afholder dykkerøvelse i Vejle Havn lige ved siden af Fjordenhus en kold forårsmorgen, hvor vind, sol, sne og slud efter sigende gjorde det lige så behageligt at være i det 9 grader kolde vand, som at stå på havnekajen. Foto: Mette Mørk
I læsernes tjeneste er avisens fotografer hver dag på arbejde for at fortælle om livet og mennesker i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Vejle: Fire dykkere og seks dykkerassistenter udgør dykkertjenesten, som siden 2006 har været en del af brandstationen i Vejle. Her er øvelse og træning en del af rutinen, og fotojournalist Mette Mørk var med på kajen, da Kasper Bjørnager Gregersen forleden var en tur i Vejle Havn. Dykkerne kan ofte kun se halvanden meter frem, så det er en dykkerassistenten på land, som med en snor og en radio dirigerer dykkeren rundt i vandet.

Annonce
Kruså: Nysgerrige naboer, forældre og både nuværende og gamle elever var med, da Fjordskolen i Kruså åbnede dørende til en rundvisning. Bl.a. Alberte og hendes mor, Anne Linnet Jessen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce