Annonce
Indland

Se Danmark: Brandmand i kort snor

Vejle: TrekantBrand afholder dykkerøvelse i Vejle Havn lige ved siden af Fjordenhus en kold forårsmorgen, hvor vind, sol, sne og slud efter sigende gjorde det lige så behageligt at være i det 9 grader kolde vand, som at stå på havnekajen. Foto: Mette Mørk
I læsernes tjeneste er avisens fotografer hver dag på arbejde for at fortælle om livet og mennesker i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Vejle: Fire dykkere og seks dykkerassistenter udgør dykkertjenesten, som siden 2006 har været en del af brandstationen i Vejle. Her er øvelse og træning en del af rutinen, og fotojournalist Mette Mørk var med på kajen, da Kasper Bjørnager Gregersen forleden var en tur i Vejle Havn. Dykkerne kan ofte kun se halvanden meter frem, så det er en dykkerassistenten på land, som med en snor og en radio dirigerer dykkeren rundt i vandet.

Annonce
Kruså: Nysgerrige naboer, forældre og både nuværende og gamle elever var med, da Fjordskolen i Kruså åbnede dørende til en rundvisning. Bl.a. Alberte og hendes mor, Anne Linnet Jessen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce