Annonce
Indland

Se Danmark: Dansk kulturarv fejret

Sønderho: Godt og vel 300-400 mennesker var til brudeoptog, dans, festtale og meget mere søndag den 21. juli, da Sønderho Dagen på Fanø foldede sig ud. Kvinder i alle aldre, der var iklædt de lokale egnsdragter med de karakteristiske klude på hovedet, førte an i brudeoptoget ned til byens gamle mølle. Hele seancen foregik i Sønderho – byen på Fanøs sydøstlige spids - der har 300 indbyggere, og er kendt for sine mange fredede huse. Det var den enoghalvfemstyvende udgave af Sønderho Dagen, der er en årligt tilbagevendende begivenhed. Foto: André Thorup
Med avisens fotografer som øjenvidner tager vi hver dag en tur rundt i Danmark vest for Storebælt for at opleve livet, som det folder sig ud i vores del af landet.

Sønderho: Traditionerne og lever i bedste velgående på sydspidsen af Fanø. Søndag fejrede 300-400 sønderhoninge og fannikere Sønderho Dagen, hvor 40-50 kvinder i alle aldre i egnsdragter med de karakteristiske klude på hovedet stimlede sammen forud for det traditionsrige brudeoptog. Fotojournalist André Thorup fortæller i en stor billedserie om festen, der har været afholdt i 91 år.

Thurø: Danmarks nye forsvarsminister, Trine Bramsen. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce