Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Festival i farve

Nordborg: Fredagen på Nord-Als Musikfestival 2018. Foto: Timo Battefeld

Hver eneste dag er avisens fotografer på farten for at dokumentere og formidle store og små historier fra lokalområdet. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Nordborg: Det er i den grad festivaltid i disse uger. Overalt i landet hygger danskerne sig med musik, sol og drikkelse. Det er et slaraffenland for avisens fotografer - blandt andet i Nordborg, hvor Timo Battefeld folder sine fremragende fotografiske talenter ud i store billedserier.

Annonce
Aarhus: Fremtidens moderne skoletoiletter blev indvidet på Sølystskolen. Foto: Jens Thaysen
Høll: Smidstrup Skole lukker ned og alle mand tager til stranden ved Høll. Foto: Mette Mørk
Nordborg: Fredagen på Nord-Als Musikfestival 2018 med Rasmus Seebach. Foto: Timo Battefeld
Kolding: Endnu et skib bliver tømt for sin last i Kolding Havn, der har en samlet godsomsætning på cirka 1,2 - 1,5 millioner tons om året og modtager cirka 500-600 skibe årligt. Det er især cement og stål til byggeriet samt gødning og foderstoffer til landbrugssektoren, som trækker mange skibe til Havnen. Foto: Søren Gylling
Esbjerg: Landgangen, der skal forbinde by og havn, indvies officielt. Foto: André Thorup
Skovby: Thomas og Katherine Eje har omdannet deres kæmpe galleri til også at være et kulturhus. Her vil de arrangere koncerter og andre kulturting. Foto: Timo Battefeld
Nordborg: Fredagen på Nord-Als Musikfestival 2018. Foto: Timo Battefeld
Velling: Pernille Søndergaard Lauridsen har i den gode sags tjeneste frivilligt sat sig ind i et bur uden for brugsen i den lille vestjyske by Velling ved Ringkøbing. Her mangler de nemlig 250.000 kroner til en multisal og Pernille bliver derfor siddende i buret, indtil pengene er samlet ind. Byen holder byfest lørdag og håber på, at de kan samle pengene ind i løbet af weekenden. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce