x
Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Klar til at synge julen ind

Odense: Bag kulisserne i byens store luciaoptog. Alle skal sidde og forholde sig i ro, efter de har fået lysene i hånden. Pigerne er dog lidt urolige og kan ikke vente med at gå optoget. Foto: Sugi Thiru

Avisens fotografer rapporterer hver dag om mennesker og begivenheder i lokalområdet. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Odense: Luciafesten i Odense er med 72 år på bagen en fast tradition i byen. Mandag aften gik det løs med lys og sang i Odense Koncerthus, og med på sidelinjen var fotojournalist Sugi Thiru, som var læsernes øjne i både koncertsalen og bag kulisserne.

Fredericia: Fredericia Spildevand og energi er i gang med vedligeholde anlæggets fire kæmpestore iltningstanke. Hver tank, som rummer 7300 kubikmeter spildevand, skal have ny inderbeklædning og betondæk i bunden. Foto: Peter Leth-Larsen
Jelling: Anden fase af skaterparken i Jelling, Ragnarok, er taget i brug. Foto: Mette Mørk
Esbjerg: 1.200 gæster årligt Fiskerimuseets store julemarked. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce