Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Klar til at synge julen ind

Odense: Bag kulisserne i byens store luciaoptog. Alle skal sidde og forholde sig i ro, efter de har fået lysene i hånden. Pigerne er dog lidt urolige og kan ikke vente med at gå optoget. Foto: Sugi Thiru

Avisens fotografer rapporterer hver dag om mennesker og begivenheder i lokalområdet. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Odense: Luciafesten i Odense er med 72 år på bagen en fast tradition i byen. Mandag aften gik det løs med lys og sang i Odense Koncerthus, og med på sidelinjen var fotojournalist Sugi Thiru, som var læsernes øjne i både koncertsalen og bag kulisserne.

Annonce
Fredericia: Fredericia Spildevand og energi er i gang med vedligeholde anlæggets fire kæmpestore iltningstanke. Hver tank, som rummer 7300 kubikmeter spildevand, skal have ny inderbeklædning og betondæk i bunden. Foto: Peter Leth-Larsen
Jelling: Anden fase af skaterparken i Jelling, Ragnarok, er taget i brug. Foto: Mette Mørk
Esbjerg: 1.200 gæster årligt Fiskerimuseets store julemarked. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce