Annonce
Indland

Se Danmark: Kraner på overarbejde

Fredericia: ADP i Fredericia håndterer mange tons metalskrot i løbet af året. Her er et norsk skib ved at blive lastet med gammelt jern, som sendes ud af landet for at blive omsmeltet. Foto: Peter Leth-Larsen
Avisens fotografer er hver dag på farten i Jylland og på Fyn for at fortælle læserne om den verden, der omgiver dem. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: Der er travlt på kajen i Fredericia i denne tid. 43.000 ton metalskrot skal flyttes fra kaj til skib, og målet er at det skal ske på en uges tid. Derfor kører kranerne 15 timer i døgnet for at nå opgaven til tiden. Forleden var pressefotograf Peter Leth-Larsen forbi for at se på den store opgave, og kom hjem med grabben fuld af gode billeder.

Annonce
Als: Nordborg Hallen dannede lørdag eftermiddagen rammerne om en fejring af øl, kvinder opspændt i dirndl og tyrolermusik, da bierfesten ramte byen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forsvaret skal styres

Efter afsløringen af omfattende svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse er det oplagt, at der er en hel del forhold, der nu skal undersøges tilbundsgående. Det burde være overflødigt at nævne det, men undersøgelsen skal foretages af nogle andre end forsvaret selv. Når det ikke er overflødigt i denne sag, er det fordi, Forsvarsministeriet allerede én gang har haft muligheden for at undersøge, om en svindelsag a la den med Britta Nielsen i Socialstyrelsen kunne finde sted i ministeriets ansvarsområde. Svaret blev et rungende nej, og det klinger umådeligt hult i dag, da vi har fået kendskab til svindelsagen. Men næsten lige så slemt er, at man i forsvarets departement ikke fandt det nødvendigt at orientere den siddende minister, før i aller sidste øjeblik. Det vidner om en så betydelig selvtilstrækkelighed og disrespekt for den demokratiske styring af også forsvarets anliggender, at der må sættes et eksempel. Det er ikke til at vide, om det er fordi, ministeren er nyvalgt, kvinde eller noget helt tredje, men det er uhørt, at en svindelsag af denne kaliber først kom til forsvarsminister Trine Bramsens (S) kendskab i onsdags klokken 23.00, før den bragede løs dagen efter i medierne. Den havde været kendt af i hvert fald ministeriets departementschef siden april. Når man dertil lægger, at forsvaret de seneste år har været centrum for adskillige sager om nepotisme og misbrug af både stillinger og midler, må det efterhånden være godtgjort, at der skal sættes et eksempel. Tusindvis af ansatte i forsvaret gør hver dag et kæmpe arbejde for at sikre fred og i øvrigt Danmarks anseelse i den store verden. De kan ikke være tjent med, at højtplacerede officerer og andre med adgang til betroede midler svindler i en grad, så alt tyder på, at det er kriminelt. Derfor må ministeren og med hende et flertal i Folketinget én gang for alle få kridtet banen op, så også de mest forstokkede i forsvaret kan forstå, at de ikke er en stat i staten, og at der føres demokratisk kontrol også med folk i uniform.

Annonce