Annonce
Indland

Se Danmark: Med Bella på operationsbordet

Fredericia: Trekantens Dyrlæger har tre afdelinger i Trekantområdet. Her er Bella, en tjekkisk rottehund på knap et år, inde for at blive steriliseret. Et indgreb på omtrent 20 minutter, som udføres af dyrlæge og medejer Søren Hornbæk og veterinærsygeplejerske Susanne Billeschou. Operationen foregår på dyrehospitalet i Fredericia. Trekanten Dyrlæger har specialiseret sig i kæledyr. Foto: Peter Leth-Larsen
Livet i Danmark vest for Storebælt skildres hver dag i billeder af avisens fotografer. Se nogle af deres bedste fotos i dette daglige galleri.

Fredericia: Da den tjekkiske rottehund Bella forleden skulle steriliseres, havde pressefotograf Peter Leth-Larsen muligheden for - via sit kamera - at tage læserne med indenfor under den fascinerende operation. Den fandt sted hos Trekantens Dyrlæger, hvor omkring 500 hunde og katte hver år bliver steriliseret eller kastreret.

Annonce
Horsens: 30 børn mellem 5 og 13 år var med, da den 10-årig Signe Tønder arrangerede et ridestævne for kæpheste. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce