Annonce
Indland

Se Danmark: Med Bella på operationsbordet

Fredericia: Trekantens Dyrlæger har tre afdelinger i Trekantområdet. Her er Bella, en tjekkisk rottehund på knap et år, inde for at blive steriliseret. Et indgreb på omtrent 20 minutter, som udføres af dyrlæge og medejer Søren Hornbæk og veterinærsygeplejerske Susanne Billeschou. Operationen foregår på dyrehospitalet i Fredericia. Trekanten Dyrlæger har specialiseret sig i kæledyr. Foto: Peter Leth-Larsen
Livet i Danmark vest for Storebælt skildres hver dag i billeder af avisens fotografer. Se nogle af deres bedste fotos i dette daglige galleri.

Fredericia: Da den tjekkiske rottehund Bella forleden skulle steriliseres, havde pressefotograf Peter Leth-Larsen muligheden for - via sit kamera - at tage læserne med indenfor under den fascinerende operation. Den fandt sted hos Trekantens Dyrlæger, hvor omkring 500 hunde og katte hver år bliver steriliseret eller kastreret.

Annonce
Horsens: 30 børn mellem 5 og 13 år var med, da den 10-årig Signe Tønder arrangerede et ridestævne for kæpheste. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Annonce