Annonce
Indland

Se Danmark: Michael går efter Nattens Dronning

Fredericia: Uden egentlig selv at ville det, gik 28-årige Michael Skytte for ca. 10 år siden for første gang på scenen som drag queenen Helena Heavensky. Siden har han deltaget i diverse shows og konkurrencer og er to gange blevet kåret til Nattens Dronning - den fineste udmærkelse, man kan få som drag queen i Danmark. Til daglig driver han et lille parykværksted i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen
Avisens fotografer er hver dag på arbejde i den jyske og fynske virkelighed for at rapporterer hjem til læserne om livet som det folder sig ud i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: 28-årig Michael Skytte har vundet to af fem uofficielle danmarksmesterskaber i dragshow, Nattens Dronning, den fineste udmærkelse, man kan få som dragqueen i Danmark. Til oktober stiller han op igen, og pressefotograf Peter Leth-Larsen har fulgt den fredericianske frisør og parykmagers forvandling til sit alter ego, divaen Helena Heavensky.

Annonce
Højer: SAAB-træf i Højer Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Esbjerg

X-House er klar til genåbning

Annonce