Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Nyt koldt gys til vinterbadere

Holstebro: Den nystartede vinterbadeklub Søbaderne hopper i vandkraftsøen. Foto: Johan Gadegaard

De er læsernes øjne i den vestdanske virkelighed. Avisens fotografer rapporterer hver dag i billeder om mennesker og begivenheder - og deres bedste skud kan ses i dette daglige fotogalleri.

Holstebro: En ny klub for vinterbadere slog i sensommeren dørene op ved Vandkraftsøen i Holstebro. Søbaderne Holstebro holder til i kajakklubben og har siden starten fået 20 nye medlemmer. Pressefotograf Johan Gadegaard var med, da friske vinterbadere dykkede ned efter adrenalinkicket i det kolde vand.

Annonce
Ringkøbing/Skjern: Brian 'Brizze' Mengel er publikumsattraktionen på futsal landsholdet, som i disse dage kan ses i Skjern Kulturcenter. Mange har sandsynligvis aldrig set ham spille kamp, har måske heller ikke set ham lave 'jorden rundt', men har man fodboldinteresserede børn og unge, har man med garanti hørt om ham: Brian Mengel, kendt under kæle- og kunstnernavnet Brizze. Tirsdag var han til træning i Ringkøbing. Foto Jørgen Kirk
Odense: Bent Melchior og Özlem Cekic besøger Al Salahiyah-Skolen til dialogkaffe sammen med 200 elever fra Odense Friskole. Foto: Michael Bager
Thyborøn: Brand på Nordsøkaj. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce