Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Nyt koldt gys til vinterbadere

Holstebro: Den nystartede vinterbadeklub Søbaderne hopper i vandkraftsøen. Foto: Johan Gadegaard

De er læsernes øjne i den vestdanske virkelighed. Avisens fotografer rapporterer hver dag i billeder om mennesker og begivenheder - og deres bedste skud kan ses i dette daglige fotogalleri.

Holstebro: En ny klub for vinterbadere slog i sensommeren dørene op ved Vandkraftsøen i Holstebro. Søbaderne Holstebro holder til i kajakklubben og har siden starten fået 20 nye medlemmer. Pressefotograf Johan Gadegaard var med, da friske vinterbadere dykkede ned efter adrenalinkicket i det kolde vand.

Annonce
Ringkøbing/Skjern: Brian 'Brizze' Mengel er publikumsattraktionen på futsal landsholdet, som i disse dage kan ses i Skjern Kulturcenter. Mange har sandsynligvis aldrig set ham spille kamp, har måske heller ikke set ham lave 'jorden rundt', men har man fodboldinteresserede børn og unge, har man med garanti hørt om ham: Brian Mengel, kendt under kæle- og kunstnernavnet Brizze. Tirsdag var han til træning i Ringkøbing. Foto Jørgen Kirk
Odense: Bent Melchior og Özlem Cekic besøger Al Salahiyah-Skolen til dialogkaffe sammen med 200 elever fra Odense Friskole. Foto: Michael Bager
Thyborøn: Brand på Nordsøkaj. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce